Go to Top

Zoisova štipendija – razpis objavljen z novo elektronsko obliko prijave!

Zoisova štipendija – nanjo se je mogoče prijaviti tudi prek nove elektronske vloge

Zoisova štipendija je, za razliko od kadrovskega štipendiranja, oblika državnega štipendiranja namenjena dijakom in študentom. Zoisova štipendija tako predstavlja obliko spodbude za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti. Navkljub novega načina oddaje vloge s pomočjo digitalnega potrdila, je potrebno paziti na roke za oddajo vloge!

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Zoisova štipendija 2022/23 – razpis je že objavljen

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v ponedeljek, 27.6.2022, objavil javni razpis s katerim je Zoisova štipendija lahko dodeljena dijakom in študentom za leto 2022/23. Objavo je mogoče preveriti tako na spletni strani sklada, kot spletni strani eUprave.

Višina štipendije je v osnovi 120 evrov mesečno za dijake oz. 140 evrov na mesec za študente. Več pa v primeru bivanja v tujini in možnih dodatkov.

Informativni izračun plače

Zoisova štipendija  in elektronska prijava

Letošnja novost pri oddajanju vloge je možnost oddaje vloge za Zoisovo štipendijo v elektronski obliki. To lahko storite prek portala eUprava.

Oddaja vloge v elektronski obliki je mogoča s t.i. e-identiteto, kar v praksi pomeni bodisi kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPass. Pri tem pa je vredno opozoriti, da mora takšno identiteto imeti in uporabiti zakonit zastopnik mladoletne osebe, kateri naj bi bila dodeljena Zoisova štipendija.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

Zoisova štipendija – roki za oddajo vloge

Vloga, na podlagi katere je lahko Zoisova štipendija dodeljena, mora biti oddana do petka, 9.9.2022, za dijake, oziroma 10.10.2022 za študente. Vloga se tako smatra za pravočasno oddano, v kolikor jo sklad prejme najkasneje zadnji dan roka ali če je oddana zadnji dan roka s priporočeno pošiljko.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Pogoji in združljivost z drugimi oblikami štipendiranja

Pogoji pod katerimi je Zoisova štipendija lahko podeljena so hkrati tako splošni, kot tudi posebni:

  • Izkazati je potrebno vsaj en ustrezen izjemni dosežek;
  • izpolnjevanje tudi ostalih zahtevanih pogojev in
  • izkazovati ustrezen šolski ali študijski uspeh ali drugo posebno merilo;
  • primer prehajanja na višjo raven izobraževanja, na kateri Zoisove štipendije še niso prejemali.

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Zoisova štipendija ni združljiva z državno štipendijo, s štipendijo Ad futura, kot tudi ne s štipendijo za Slovence v zamejstvu in po svetu. Zoisova štipendija je združljiva s kadrovsko štipendijo (razen če ta to prepoveduje) in štipendijo za deficitarne poklice. Dovoljeno je tudi štipendiranje v kombinaciji s štipendijo »Ad futura za študijske obiske in za sodelovanje na tekmovanjih iz znanja ali raziskovanja«.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja