Go to Top

Zmorem, ker znam, usposabljanje na delovnem mestu s povračilom stroškov

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) objavlja drugi sklop javnega povabila za izvedbo programa Zmorem, ker znam. Gre za usposabljanje na delovnem mestu ter povračilo upravičenih stroškov usposabljanja za brezposelne, ki ustrezajo ciljni skupini. Namenjeno je tistim, ki so uspešno zaključili prvi sklop omenjenega programa. Delodajalci, tako fizične osebe z dejavnostjo kot podjetja, lahko ponudbe za usposabljanje pošljejo do porabe sredstev oziroma najkasneje do 2. septembra 2016.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Katere vrste zaposlitve novega delavca obstajajo? In kako so različne oblike dela obdavčene? Vse to in še več izveste na seminarju!

Več informacij

Za program Zmorem, ker znam je na voljo 500.000 evrov iz državnega proračuna. Predvidena je vključitev 322 brezposelnih oseb, ki so uspešno zaključile prvi sklop programa Zmorem, ker znam v usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije.

zmorem, ker znam

Prijava na seminar

V usposabljanje na delovnem mestu se lahko vključi brezposelne, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih in so predhodno uspešno zaključili program izpopolnjevanja in usposabljanja ali program priprav na potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK), ki so ga v okviru prvega sklopa programa Zmorem, ker znam izvedli Medpodjetniški izobraževalni centri in Ljudske univerze.

Prednost pri vključevanju imajo osebe iz ciljne skupine, stare med 30 in 50 let, katerih obstoječa znanja oziroma delovne izkušnje ne omogočajo neposredne zaposlitve.

Čas usposabljanja in stroški

Usposabljanje traja dva meseca. Udeleženec se v skladu s programom in ob zagotovljenem mentorstvu usposablja praviloma polni delovni čas. En mentor lahko hkrati usposablja največ pet udeležencev.

Strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca znaša 370 evrov.

Delodajalcem se povrne upravičene stroške za izvedeno usposabljanje, udeležencem pa se izplača dodatek za aktivnost in za prevoz.

Povračilo upravičenih stroškov se uveljavlja v skladu s sklenjeno pogodbo o izvedbi usposabljanja. Povrnejo se ali strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca ali pa strošek predhodnega zdravniškega pregleda za udeleženca. Delodajalcem iz posebej opredeljenih skupin v javnem povabilu se kot upravičeni strošek lahko povrnejo le dejanski stroški predhodnega zdravniškega pregleda udeležencev.

Prijava na seminar

Zmorem, ker znam!

Ponudbo za usposabljanje na delovnem mestu lahko predložite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe z dejavnostjo, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo, opredeljene v 5. poglavju javnega povabila.

Zaradi uspešnosti kandidiranja za sredstva ZRSZ vse morebitne ponudnike naproša, da pred oddajo ponudbe preverijo, če imajo poravnane obveznosti.

Delodajalci se prijavite tako, da predložite ponudbo na vašo območno službo ZRSZ. Ponudbo lahko oddate osebno ali po pošti. Delodajalci lahko predložite več zaporednih ponudb, vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe usposabljanja iz predhodne ponudbe že zaključena. V eni ponudbi lahko predlagate več programov.

Podjetniki lahko do 2. septembra oddate ponudbo za usposabljanje na delovnem mestu v programu Zmorem, ker znam!

Klikni in deli

Prijava na seminar

Povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 2. septembra 2016 do 12. ure. Zaradi porabe sredstev pa se lahko povabilo predčasno zapre, so zapisali na ZRSZ.

Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja