Go to Top

Zimske pnevmatike: ponje smete le izjemoma v drugo občino!

Zimske pnevmatike so skladno z Zakonom o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) obvezne za motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem. Lahko njihovo menjavo opravite v občini, v kateri nimate prijavljenega bivališča?

Informativni izračun plače

Če avtomehanično delavnico že imate in ste torej poskrbeli za ustrezno registracijo podjetja, lahko vulkanizerstvo registrirate kot dodatno dejavnost. To lahko storite tudi na DATA točki SPOT Registracija! Potrebujete podrobnejše informacije glede registracije podjetja oziroma doregistracije dejavnosti? Ne veste katero dejavnost izbrati? Udeležite se našega brezplačnega webinarja “Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja!”

PRIJAVA NA 13. DNEVE PODJETNIŠTVA

Zimske pnevmatike: kje jih lahko zamenjate?

15. november je pred vrati. S tem dnem morate imeti na svojem vozilu nameščene zimske pnevmatike. Četudi je javno življenje v Sloveniji že slab mesec ustavljeno, se omejitve Odloka o prepovedi obratovanja tokrat ne nanašajo na delo vulkanizarjev. Njihove delavnice obratujejo po ustaljenih tirnicah, a se je v luči ukrepov primerno na storitev pravočasno naročiti. Ob tem se pojavlja vprašanje, ali je ob veljavnem Odloku o začasni delni omejitvi gibanja možno zimske pnevmatike zamenjati tudi v drugi občini?

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Po zimske pnevmatike v drugo občino!

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Trenutno je v veljavi Odlok o začasni delni omejitvi gibanja zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2. Skladno s tem odlokom lahko med občinami prehajate le, če za vas velja ena izmed 13 izjem. Pri prehajanju morate ob sebi imeti uradno dokazilo in lastnoročno podpisano Izjavo za prehod med občinami.

BRUTO NETO PLAČA

Med 13 izjemami za prehajanje med občinami je na seznamu tudi  dostop do trgovin ali storitev, ki se nahajajo v drugi občini. Vendar za upravičen prehod v drugo občino veljajo naslednji pogoji:

  • trgovine in storitve v drugi občini morajo biti bližje prebivališču osebe, kot v občini prebivališča.
  • določenih trgovin ali storitev v občini prebivališča sploh ni.

Ali potemtakem lahko uveljavljate to izjemo tudi takrat, ko želite ali morate zimske pnevmatike zamenjati v drugi občini?

Pravni nasvet

Skladno z omenjeno izjemo Odloka o začasni delni omejitvi gibanja zimske pnevmatike lahko zamenjate v drugi občini. V drugi občini lahko tudi prevzamete zimske pnevmatike (na primer, če jih tam skladiščite). Da pa bo prehod med občinami stekel gladko, imejte ob sebi ustrezno dokazilo in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo. Vzorec izjave je dostopen TUKAJ.

ŠESTI PROTIOKORONSKI PAKET

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja