Go to Top

Vulkanizerji – kdo vam lahko zamenja pnevmatike?

Kljub temu, da smo šele v začetku oktobra, so temperature v zadnjih dneh močno padle, pretekli konec tedna pa so nas presenetile tudi prve snežinke. Ne pozabite, da bo treba kmalu zamenjati pnevmatike. To je dobra priložnost tudi za vse tiste, ki so ali še želijo postati vulkanizerji. Vulkanizerji morajo za menjavo pnevmatik registrirati posebno dejavnost, poleg tega pa potrebujejo tudi obrtno dovoljenje!

Informativni izračun plače

Ste razmišljali, da bi se ukvarjali z menjavo prevmatik? To lahko storite tudi tako, da odprete svoje podjetje. V podjetju Data d. o. o. lahko podjetje ustanovite brezplačno. Pri ustanavljanju vam bodo pomagali izkušeni referenti, ki vam bodo pomagali pri izpolnitvi dokumentacije in izbiri ustrezne dejavnosti. Poleg tega vam lahko ponudijo tudi podjetniška svetovanja. Vulkanizerji namreč opravljajo obrtno dejavnost, kar pomeni, da potrebujejo tudi obrtno dovoljenje. Vse to in še več, vam bodo svetovalci zaupali, če jim pišite na data@data.si.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Kmalu bo treba zamenjati pnevmatike

Zimske pnevmatike, katerih minimalni profil mora biti čez celotno zimsko obdobje vsaj 3 milimetre, so obvezne od 15. novembra. A njihova uporaba je obvezna tudi, če nas snežne padavine na cestišču presenetijo prej. Alternativa temu je sicer kombinacija letnih gum z ustrezno velikimi verigami, a večina ljudi se odloči za menjavo pnevmatik, saj je to eden ključnih dejavnikov za zagotavljanje prometne varnosti. Kljub temu da smo šele v začetku oktobra, so temperature v zadnjih dneh močno padle, pretekli konec tedna pa so nas presenetile tudi prve snežinke. Kmalu bo torej treba zamenjati pnevmatike.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Test zimskih pnevmatik

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

ZPS in AMZS sta tudi letos pripravila test zimskih pnevmatik. Testi opozarjajo, da morate pri izbiri ustreznih pnevmatik upoštevati tudi določene dejavnike. Nekdo, ki se vozi nadpovprečno veliko, bo tako verjetno izbral drugačno pnevmatiko, kot nekdo, ki živi v višjih predelih. Teste, ki dajejo širok nabor podatkov za pomoč pri nakupu si lahko ogledate TUKAJ. Mnenje, vam bodo znali podati tudi vulkanizerji.

Informativni izračun plače

Vulkanizerji, katero dejavnost morate registrirati?

Prihaja čas, ko bodo vulkanizerji še posebej zasedeni z delom.

Informativni izračun za normirance

Vulkanizerji morajo za to, da lahko opravljajo vulkanizerska dela, registrirati dejavnost, ki je v SKD zabeležena pod šifro 45.200 Vzdrževanje in popravila motornih vozil.

Pravni nasvet

Sem spada:

  1. vzdrževanje in popravila motornih vozil:
  • mehanična popravila
  • električna popravila, popravila elektronskega vžiga
  • redno servisiranje
  • popravilo karoserij
  • popravilo delov motornih vozil, tudi sedežev
  • pranje, poliranje, ličenje vozil ipd.
  • popravilo vetrobranskih stekel in oken
  • popravilo, montaža in zamenjava zračnic in plaščev, uravnoteževanje koles
  • protikorozijska zaščita
  • naknadno vgrajevanje delov in dodatne opreme

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja