Go to Top

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom je na voljo!

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom je naposled na voljo na eUpravi. Kdo je upravičen do solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov? Do kdaj bo vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom na voljo?

Informativni izračun plače

Sedmi interventni zakon (PKP7) se posebej osredotoča na pomoč ranljivemu prebivalstvu v obliki solidarnostnih dodatkov. Tako je na primer enkratni solidarnostni dodatek za upokojence že izplačan, do konca meseca pa bosta izplačana še dva dodatka, in sicer dodatek za študente in dodatek za velike družine. Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom je že na voljo, zato pohitite z oddajo, da ne zamudite roka.

Sicer PKP7 pomaga tudi podjetjem in zaposlenim. Skladno z zakonom je delodajalec dolžan delavcem izplačati krizni dodatek v višini 200 evrov. Za pomoč podjetjem pa podjetniki lahko koristijo ukrepe, kot so čakanje na delo doma, temeljni dohodek, delno kritje fiksnih stroškov. Zakonodaja se hitro spreminja, zato se lahko zgodi, da se boste soočali z zagatami iz naslova naštetih interventnih zakonov. V tem primeru se javite naši pravni službi, ki bo v okviru pravnega svetovanja naša rešitev za vsako zagato. Pišite jim na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom: kdo je upravičen do pomoči?

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Skladno s PKP7 so študenti vnovič upravičeni do dodatka v višini 150 evrov. Za pridobitev tega zneska morajo izpolnjevati določene pogoje. Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom je na voljo:

  • višješolskim in visokošolskim študentkam in študentom, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji (RS),
  • študenti se v študijskem letu 2020/2021 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih, ki se izvajajo v RS na rednem in izrednem študiju,
  • študenti na dan 19. oktobra 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje na podlagi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (14., 15., 16., 17., in 25. člen).

PKP7 je potrjen: kaj prinaša podjetjem?

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom: do kdaj oddati vlogo?

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom je na voljo na spletni strani eUprava od danes, 14. januarja, do 31. januarja 2021.

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom naj bo oddana do 31. januarja 2021, saj oddaja po tem datumu ne bo več mogoča. Odda pa se jo lahko na dva načina:

Pravni nasvet

Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom: kdaj bodo sredstva izplačana?

Če bo vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom oddana na eUprava:

  • do 25. januarja 2021 do polnoči, bodo sredstva izplačana do 31. januarja 2021,
  • od 26. do 31. januarja 2021, bodo sredstva izplačana v mesecu februarju 2021.

Rok za nakazilo velja za upravičene in popolne vloge, v katerih bodo navedeni pravilni podatki.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja