Go to Top

Spodbujanje ženskega podjetništva tudi letos

Tudi v letošnjem letu bodo na voljo sredstva za spodbujanje ženskega podjetništva. Višje izobražene ženske brez zaposlitve, ki se želijo podati na samostojno poslovno pot, bodo tako spet imele priložnost pridobiti subvencijo 5.000 evrov za ustanovitev podjetja.

>>> Ste brez zaposlitve in imate zanimivo poslovno idejo? Kako z njo lahko pridete do zaslužka, vam povemo na našem brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Za spodbujanje ženskega podjetništva letos milijon evrov

Spodbujanje ženskega podjetništva je ukrep, ki ga Javna agencija SPIRIT Slovenija že dve leti izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Zavodom RS za zaposlovanje. Izkazal se je za zelo dobrodošlo spodbudo, ugotavljajo na Spiritu.

Svežim podjetnicam bo v letu 2018 na voljo milijon evrov sredstev, prav toliko pa tudi v letu 2019. Višina subvencije za posamezno udeleženko sicer ostaja 5.000 evrov.

“V letu 2018 prejmejo subvencijo vse udeleženke pomladnega termina usposabljanja, ki bo potekalo pod okriljem SPIRIT Slovenija, za jesenski del usposabljanj pa bodo izplačila v januarju 2019,” so nam povedali na Spiritu.

>>> Prek razpisov, ki jih pripravljajo na gospodarskem ministrstvu, bo letos na voljo skoraj 266 milijonov evrov sredstev. Ste že preverili, kje bodo podjetniki lahko dobili denar?

Komu je program namenjen?

spodbujanje ženskega podjetništvaV program za spodbujanje ženskega podjetništva se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so najmanj tri mesece prijavljene med brezposelnimi, in imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo (VI. raven ali več). Potrebujejo še zanimivo poslovno idejo, željo in možnosti za samozaposlitev.

Subvencijo v višini 5.000 evrov – gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki predstavljajo pomoč ob začetku opravljanja samostojne dejavnosti – lahko prejmejo po končanem podjetniškem usposabljanju, na katerega jih napoti Zavod RS za zaposlovanje. Usposabljanje bodočim podjetnicam nudi posebno obliko podpore ter jim s tem olajša pot v podjetništvo. Uspešno opravljeno usposabljanje je torej eden izmed pogojev za pridobitev nepovratnih sredstev za ustanovitev lastnega podjetja.

Če udeleženke prejmejo subvencijo, morajo ohraniti samozaposlitev neprekinjeno najmanj 2 leti.

V letošnjem letu bo Zavod predvidoma na omenjeno usposabljanje napotil 450 udeleženk. Prvi del usposabljanj pa se bo začel v drugi polovici aprila.

>>> Pri vstopu v podjetništvo vam pomagamo tudi na DATI. Pridružite se nam na brezplačnem skupinskem svetovanju, kjer boste izvedeli, kako poteka postopek za ustanovitev podjetja

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Komentar (1)

  • Jerneja Ribnikar 16. Septembra 2018 - 12:00 Odgovori

    Pozdravljeni!

    Bo omenjena subvencija na voljo tudi v letu 2019?

    Lp

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja