Go to Top

Soglasja za poslovni naslov ne potrebujete, če ste lastnik objekta!

Soglasja za poslovni naslov ne potrebujete, če ste (so)lastnik objekta

Soglasja za poslovni naslov podjetnik ne potrebuje v kolikor je lastnik ali vsaj solastnik objekta (stanovanja, hiše), kjer bo poslovni naslov podjetja in kamor bo prejemal pošto za svoje podjetje.

Ustanovitev podjetja

Biti morate vsaj 25-odstotni lastnik nepremičnine, pa soglasja za poslovni naslov ne potrebujete

Soglasja za poslovni naslov ne potrebujete, če ste vsaj 25-odstotni lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja. Če je več lastnikov objekta, vi pa kot bodoči podjetnik eden od njih, na postopku registracije podjetja na DATA točki referentu le poveste, da ste solastnik in referent na obrazcu prijave za vpis podjetnika le označi vaše lastništvo. Ne potrebujete soglasja za poslovni naslov ostalih lastnikov nepremičnine. Tudi ni potrebno dokazovati lastništva z izpisom iz registra nepremičnin na postopku registracije podjetja na DATA točki.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Vračilo regresa, kdaj je treba regres vrniti?

Soglasja za poslovni naslov, če niste lastnik objekta, ne izpolnjujete sami

Obstaja obrazec za soglasje za poslovni naslov pripravljen posebej ob odprtju s.p. in posebej ob ustanovitvi d.o.o. Pravna podlaga za obrazec izjava lastnika objekta za s.p. je navedena v tretjem odstavku 74. člena ZGD-1. Obrazec je na voljo na tej povezavi. Bodoči podjetnik, ki ni lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov njegovega s.p., mora obrazec izročiti lastniku. Ta ga izpolni, podpiše, svoj podpis na izjavi lastnika objekta mora overiti. Overitev podpisa osebno opravi ali pri notarju ali na upravni enoti ali pa na DATA točki, kjer ste se dogovorili za postopek registracije s.p. in lastnika objekta pripeljete s seboj.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Soglasja za poslovni naslov ne potrebuje družbenik, ki je lastnik nepremičnine

Soglasja za poslovni naslov družbenik družbe, ki jo ustanavlja na DATA točki ne potrebuje, če bo naslov družbe na naslovu nepremičnine, ki je njegova last. Bo pa moral na postopku registracije d.o.o. sam izpolniti izjavo lastnika objekta za d.o.o., referent DATA točke pa bo overil njegov podpis na tako pripravljeni izjavi. Pravna podlaga za izjavo lastnika objekta za d.o.o. je četrti odstavek 4. člena ZSReg. V primeru, da družbenik naslov d.o.o. določi na objektu, katerega lastnik ni sam, bo moral pripraviti izjavo lastnika objekta na način, kot smo ga opisali pri pripravi izjave za s.p.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Soglasja za poslovni naslov ne smejo biti starejša od 30 dni

Podjetniki, ki na DATA točki drugič ali tretjič opravljajo postopek registracije podjetja nas sprašujete ali na registraciji lahko priložite izjavo lastnika objekta, ki ste jo pripravili ob prvi registraciji. Ne morete! Izjava lastnika objekta ne sme biti starejša od 30 dni.

Kdaj potrebujete soglasje in kdaj ne, kako ga pripravite, na kakšen način in kdo ga overi v vašem primeru ipd. Vse to so vprašanja, na katera vam lahko odgovorimo svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali pa nas pokličite na 01/600-1530 za svetovanje in predlagali vam bomo najboljše rešitve.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja