Go to Top

Postopek za registracijo d.o.o. – kako poteka na DATA točki?

Postopek za registracijo d.o.o. je hiter in enostaven postopek, ki ga družbeniku ali več njim na DATA točki opravi referent, ki stranke vodi skozi postopek priprave dokumentacije. Če bi tudi vi želeli registrirati podjetje, rezervirajte termin! Pokličete nas lahko na 01 600 1530 ali nam pišete na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Postopek za registracijo d.o.o. in potrebni dokumenti

Bodoči družbenik ali več njih ter bodoči zastopnik družbe, če to ni ista oseba, morajo na postopek za registracijo d.o.o. prinesti veljaven osebni dokument in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o.. To velja, če sami niso lastniki ali solastniki objekta, kjer bo poslovni naslov družbe. Vsa dokumentacija za ustanovitev d.o.o. pa se pripravi na DATA točki.

Izračunajte si plačo

Pomagamo vam odpreti d.o.o.

Postopek za registracijo d.o.o. in priprava dokumentov za vpis v register

Postopek za registracijo d.o.o. pomeni, da se na DATA točki pripravi vsa potrebna dokumentacija za vpis družbe v poslovni register podjetij. Pripravi se akt o ustanovitvi (družbena pogodba, kadar je več družbenikov), sklep o imenovanju zastopnika družbe (ali več zastopnikov), sklep o določitvi poslovnega naslova družbe, sklep o določitvi elektronskega naslova družbe, izjava zastopnika in prijava davčnih podatkov. Družbeniki in zastopniki podpišejo vso dokumentacijo. Znesek kapitala v tej fazi postopka ni potreben. Družbeniki znesek kapitala vplačajo na izbrani banki po postopku registracije na DATA točki. Banka jim izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga najkasneje v 14 dneh vrnejo na DATA točko. Referent takrat elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. V tednu dni je družba registrirana in po prejemu sklepa o vpisu družbe v register podjetij, družbeniki na banki s sklepom spremenijo začasni račun v poslovni račun. Podjetje lahko posluje.

Izberite zanesljivega računovodjo

Postopek za registracijo d.o.o. in postopki po vpisu družbe v register podjetij

Družbeniki po postopku registracije d.o.o. urejajo tudi prijavo družbe v sistem DDV. Postopek prijave v sistem DDV lahko uredijo na DATA točki ali pa jim postopek prijave v sistem DDV uredi računovodja, ki ustrezno pripravi vlogo in jo nato skupaj z dokazili in dopisom FURS-u, odda preko eDavkov. V našem podjetju Data že več kot 30 let deluje tudi odličen računovodski servis! Če bi želeli postati naša stranka, smo dosegljivi na telefonski številki 01 600 1530 in naslovu data@data.si. Tu nas lahko kontaktirate tudi vsi tisti, ki se pred registracijo podjetja želite posvetovati o postopku in zakonodaji z našimi svetovalci.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja