Go to Top

Prvo leto poslovanja – kakšne so vaše obveznosti po registraciji podjetja?

Prvo leto poslovanja je ključno obdobje za vsakega podjetnika, ki želi svoje podjetje postaviti na trdne temelje. Vi se najbrž bolj osredotočate na razvoj svoje poslovne ideje in pridobivanje prvih strank. Vendar je enako pomembno, da ste seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki jih morate kot podjetnik izpolnjevati. Ker se zavedamo, kako zahtevno je lahko prvo leto poslovanja, smo tu, da vam ponudimo vso potrebno podporo in strokovno znanje. Za vsa vprašanja nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ustanovite podjetje z našo pomočjo!

Prvo leto poslovanja – obvezni koraki po registraciji podjetja

Po registraciji podjetja se naša pomoč podjetnikom začetnikom še ne konča. Na vsakem koraku vas spremljamo, svetujemo in usmerjamo skozi različne postopke in obveznosti. Da bo navigacija čez prvo leto poslovanja lažja, smo za vas pripravili pregled ključnih obveznosti, ki vas čakajo.

Izračunajte si plačo

1. Odprtje poslovnega računa

Pri odprtju poslovnega računa v prvem letu poslovanja se lahko zanesete na naše pravne strokovnjake, ki vas bodo vodili skozi postopek, da bo vse narejeno pravilno in v skladu z zakonodajo.

Z DATA boste imeli manj skrbi pri odprtju računa. Nudimo vam podporo pri odprtju vašega poslovnega računa, ne glede na to, ali ga odpirate kot samostojni podjetnik ali družba z omejeno odgovornostjo.

Vse o normiranem s.p.

2. Varstvo pri delu

Zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu ni le moralna, temveč tudi zakonska obveznost. Vsak podjetnik se mora seznaniti z obveznostmi, ki jih prinaša zakonodaja na tem področju.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

V skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) je delodajalec dolžan zagotoviti vsem svojim delavcem, tudi študentom in dijakom, usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu. Določene obveznosti po ZVZD-1 pa imajo tudi samozaposlene osebe. Varstvo in zdravje pri delu je usposabljanje, ki je zakonska obveznost!

Več informacij

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) nalaga delodajalcem obveznost, da vse svoje delavce, tudi študente, dijake in tiste, ki občasno delajo pri njem, usposobijo za varno opravljanje dela. Usposabljanje je potrebno ob sklenitvi delovnega razmerja, ob spremembah na delovnem mestu ali tehnologijah ter ob spremembah, ki vplivajo na varnost pri delu. Samozaposleni so odgovorni za svojo varnost in varnost drugih oseb. Medtem ko zakon neposredno ne zahteva usposabljanja za samozaposlene, je priporočljivo, da so obveščeni o potencialnih tveganjih in se usposabljajo v skladu z ZVZD-1. Neupoštevanje teh določil lahko vodi v regresne zahtevke v primeru poškodb na delovnem mestu.

Prijavite se na VARSTVO PRI DELU

3. Računovodski servis DATA

Prvo leto poslovanja naj ne bo obremenjeno s slabo izbiro računovodstva, ko postavljate temelje svojega podjetja. Ključnega pomena je izbrati zanesljivega računovodskega partnerja. Ne gre zgolj za številke; izbira računovodskega servisa, ki mu lahko zaupate, je neprecenljiva. V končni fazi ste vi tisti, ki nosite zakonsko odgovornost za morebitne nepravilnosti, ne vaš računovodja.

Računovodski servis Data, vodilni slovenski ponudnik, se specializira za podporo mikro in majhnim podjetjem. Z več kot 40 strokovnjaki ponujamo računovodske storitve, svetovanje o financiranju, davkih in optimizaciji davčnih obremenitev. Sodelujemo z državnimi podpornimi institucijami in bankami ter ohranjamo več kot 40 letno tradicijo zanesljive računovodske podpore.

Za nove stranke, ki se odločijo za naše računovodske storitve za najmanj eno leto, nudimo 30 % popusta na poslovna svetovanja. Za informativni posvet nas kontaktirajte na 01 600 1530 ali data@data.si.

Izberite zanesljiv računovodski servis!

Računovodstvo

Dnevnice 2023

4. Podjetniško svetovanje

Prvo leto poslovanja je preizkušnja za realizacijo vaših poslovnih idej. Naša ekipa je tukaj, da vam pomaga definirati vaš podjetniški problem, predlaga možne rešitve ter sestavi strategijo za rešitev. Ne glede na to, ali potrebujete svetovanje o davčnem načrtovanju, analizi poslovanja ali pravni pomoči pri pogodbah, smo tukaj, da vam pomagamo uspeti. Ponujamo pa tudi pomoč pri pripravi projektov za pridobivanje sredstev iz evropskih in nacionalnih razpisov.

Rezervirajte si termin pri podjetniškem svetovalcu

5. Podjetniška izobraževanja

Prvo leto poslovanja je dobra priložnost za pridobivanje temeljitega znanja o poslovnem svetu. Pri podjetju DATA vam ponujamo številna izobraževanja, ki vam ne prinašajo le neprecenljivih znanj, temveč tudi priložnost za mreženje z ambicioznimi mladimi podjetniki. Mreženje je ključ do uspeha, zato te priložnosti nikoli ne smete zanemariti.

V prvem letu poslovanja se podjetniki pogosto znajdejo v vrtincu raznih ponudb, ki obljubljajo zlata znanja. Vendar so mnoge izmed teh ponudb le prefinjeni trnek, ki išče neizkušene podjetnike, da bi jim prodali storitve, ki jih v resnici sploh ne potrebujejo. Ko ste na začetku poslovne poti, je lahko težko razlikovati med tem, kaj resnično potrebujete in kaj je le nepotrebna distrakcija.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Znate izstaviti račun ali uveljaviti strošek nakupa avtomobila in druge opreme? Ste seznanjeni z vsemi roki oddaj dokumentov, katerih podjetnik ne sme zamuditi? Veste, kako postati zavezanec za DDV? Pridite na Datin seminar in vse vam bo jasno!

Več informacij

Pri nas vam ponujamo drugačen pristop. Naša izobraževanja so skrbno zasnovana tako, da vas ne zasipamo z nepomembnimi informacijami. Namesto tega smo za vas že opravili delo in izluščili tista ključna znanja in veščine, ki jih potrebujete za trden začetek vaše poslovne avanture. Osredotočamo se na bistvo, da vam pomagamo rasti brez nepotrebnih ovir.

Preverite vsa naša izobraževanja

Prvo leto poslovanja – ali se razlikuje, če smo registrirali s.p. ali d.o.o.?

Ne glede na to, ali ste se odločili za registracijo s.p. ali d.o.o., so upravni postopki in obveznosti v prvem letu poslovanja zelo podobni. Seveda obstajajo nekatere vsebinske razlike, kot so podrobnosti v finančnem in podjetniškem svetovanju ter specifičnosti računovodstva, a osnovne obveznosti, kot so odprtje poslovnega računa, zagotavljanje varstva pri delu, izpolnjevanje davčnih obveznosti in pridobivanje potrebnih dovoljenj, so enake.

V podjetju DATA smo zavezani, da vam bomo nudili ustrezno podporo, ne glede na to, za katero obliko poslovanja ste se odločili. Naš cilj je, da vam omogočimo gladko prvo leto poslovanja in postavimo trdne temelje za nadaljnji uspeh vašega podjetja. Obrnite se na nas za brezhibno izkušnjo!

Naj ustanovim SP ali DOO?

Na uspešno prvo leto poslovanja!

Prvo leto poslovanja je veliko več kot le prelomno obdobje v poslovnem svetu. Je čas, ko se utirajo poti, postavljajo temelji in snujejo dolgoročne vizije. Medtem ko se oblikuje vaša poslovna pot, je ključnega pomena, da se zavedate in izpolnjujete vse zakonske obveznosti, da bi se izognili morebitnim zapletom v prihodnosti.

Ustanovite podjetje hitro in brezplačno!

Podjetje DATA je tukaj, da vam stoji ob strani skozi vse korake, da vaš poslovni začetek ne bo le enostaven, temveč tudi uspešen. Z združevanjem strokovnega znanja, praktičnih nasvetov in podpore bomo skupaj zagotovili, da bo vaša podjetniška pot trdna, zanesljiva in usmerjena v svetlo prihodnost. Za vsa vprašanja nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si. Naši pravni in davčni svetovalci so vam vedno na voljo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Sledite nam tudi na Facebooku ali LinkedInu in ostanite na tekočem z najnovejšimi informacijami za podjetnike.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja