Go to Top

Ideja mora biti dobro izdelana

Za samostojno podjetniško pot je najprej potrebna dobro izdelana ideja.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate dobro idejo? Kako jo razviti v uspešno poslovno zgodbo?

Več informacij

Ali ideja utegne biti dobičkonosna?

Vas vleče v podjetništvo, a niste prepričani ali je ideja, ki se vam je utrnila, res lahko vaša poslovna priložnost?

Preden vaša ideja postane realnost morate jasno določiti vaše cilje – torej, kaj želite doseči in kako boste to dosegli. Vprašati se morate, kako boste določen produkt ali storitev ponudili drugače, kot je ustaljena praksa. To pomeni, da morate pred realizacijo ideje dodobra spoznati vašo bodočo konkurenco in trg, na katerega se podajate.

Seveda ne smete pozabiti na razmislek o zagonskem kapitalu – koliko denarja potrebujete za zagon podjetja? Spoznati morate tudi tveganja, ki jih s tem prevzemate. Poslovna ideja mora biti pred ustanovitvijo podjetja torej dobro razvita. Nekaterim to uspe hitro, spet drugi za to porabijo več mesecev.

Na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo bodoči podjetniki izvejo, kako se lotiti uresničevanja poslovne ideje in kakšni so osnovni pogoji za začetek poslovanja. Seminar je namenjen vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti in vsem, ki že imate kakšno zamisel, pa ne veste, kako začeti z njenim uresničevanjem.

Prijava na izobraževanje

ideja

Kljub temu, pa samo dobra ideja ne zadošča za preboj na trgu. Ko beremo zgodbe o uspehu, si pogosto mislimo, da gre vse zasluge pripisati inovativni ideji, zamisli ali produktu. V ozadju dobre ideje oziroma uspešne poslovne zgodbe vedno stoji skupina ljudi, ki skrbi za delovanje podjetja. Predvsem pa morajo svoje delo opravljati s srcem.

Na voljo številna brezplačna podjetniška izobraževanja

Potencialni podjetniki imajo na voljo številne brezplačne možnosti za vključevanje v raznovrstna svetovanja in izobraževanja. Na Dati med drugim brezplačno razlagamo o prednostih in slabostih samozaposlitve in predstavimo postopek ustanovitve podjetja.

Morda vas zanima tudi, kako izbrati dejavnosti podjetja, ali pa, kako lahko vaši hobiji postanejo vaš posel.

Kaj sledi po registraciji podjetja?

Podjetniki morajo pri svojih obveznostih biti pozorni predvsem na pravočasno oddajo dokumentov. Na to vas že ob registraciji podjetja opozorijo referenti vem točke DATA. Da boste pri oddajanju zahtevanih dokazil in dokumentov pravočasni in natančni ter da bo vaše poslovanje ustrezalo vsem zahtevam že od vsega začetka, organiziramo tudi izobraževanje Podjetnik sem – kaj pa zdaj?.

Če je vaša ideja inovativna, boste zlahka dobili tudi dodatna sredstva na razpisih. Za to boste potrebovali le še dobro spisan poslovni načrt. Tega lahko pripravite tudi s pomočjo Datinega strokovnjaka na delavnici Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urahPomagali vam bomo, da bo vaša ideja dobro izpiljena in da boste ustvarili uspešno poslovno zgodbo.

Prijava na izobraževanje

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja