Go to Top

Poslovna ideja – pripravite se na začetek podjetniške poti

Poslovna ideja mora biti za vstop na samostojno podjetniško pot dobro razdelana. Jasno je potrebno določite vaše cilje, razmisliti kdo je vaša ciljna skupina in preveriti kokurenco. Na kakšen način boste določen produkt ali storitev predstavili na trgu? Kje boste dobili zagonski kapital? Ste že tako daleč, da že razmišljate o ustanovitvi podjetja? Oglasite se na DATA točki. Kontaktirate nas lahko preko telefona na 01/600 15 30 ali nam pišete na data@data.si. Na termin za registracijo podjetja se lahko prijavite tudi preko spletnega obrazca.

Ustanovitev podjetja

Poslovna ideja – ali je dobičkonosna?

Preden vaša ideja postane realnost morate jasno določiti vaše cilje – torej, kaj želite doseči in kako boste to dosegli. Vprašati se morate, kako boste določen produkt ali storitev ponudili drugače od ustaljene prakse. Pred realizacijo ideje dodobra spoznajte vašo bodočo konkurenco in trg, na katerega se podajate.

Ne pozabite razmisliti o zagonskem kapitalu – koliko denarja potrebujete za zagon podjetja? Prepričajte se tudi o morebitnih tveganjih, ki jih s tem prevzemate. Poslovna ideja mora biti torej pred ustanovitvijo podjetja dobro razvita. Nekaterim bodočim podjetnikom to uspe hitro, drugi potrebujejo nekoliko več časa.

Kljub temu, pa samo dobra ideja ne zadošča za preboj na trgu. Ko beremo zgodbe o uspehu, si pogosto mislimo, da gre vse zasluge pripisati inovativni ideji, zamisli ali produktu. Vendar v ozadju dobre ideje oziroma uspešne poslovne zgodbe vedno stoji skupina ljudi, ki skrbi za delovanje podjetja. Predvsem pa morajo svoje delo opravljati s srcem.

Izračun plače

Ustanovitev podjetjaNormiranec sp – kaj morate vedeti?

Poslovna ideja – na voljo številna brezplačna podjetniška izobraževanja

Potencialni podjetniki imajo na voljo številne brezplačne možnosti za vključevanje v raznovrstna svetovanja in izobraževanja. V podjetju DATA med drugim brezplačno organiziramo izobraževanja o prednostih in slabostih samozaposlitve in predstavimo tudi postopek ustanovitve podjetja.

Kilometrina 2024

Poslovna ideja – kaj sledi po registraciji podjetja?

Podjetniki morajo pri svojih obveznostih biti pozorni predvsem na pravočasno oddajo dokumentov. Na to vas že ob registraciji podjetja opozorijo svetovalci DATA točke. Da boste pri oddajanju zahtevanih dokazil in dokumentov pravočasni in natančni ter da bo vaše poslovanje ustrezalo vsem zahtevam že od vsega začetka vam predlagamo, da si zagotovite tudi strokovno računovodsko ekipo.

Na podjetniško pot se podajte tudi z dobro pripravljenim poslovnim načrtom je tudi osnova za uspešno prijavo na različne razpise. Pomagali vam bomo, da bo vaša ideja dobro izpiljena in da boste ustvarili uspešno poslovno zgodbo.

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., na naši DATA točki je brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja