Go to Top

Prehod meje za lastnike nepremičnin

Prehod meje države brez karantene je po novih vladnih ukrepih dovoljen tudi lastnikom nepremičnin in tistim, ki obiščejo družino.

Izračunajte si plačo!

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Dva dni za lastnike nepremičnin

Po novih vladnih ukrepih je lastnikom nepremičnin, ki mejo prestopajo zaradi vzdrževalnih del na zasebnem objektu ali zemljišču, in se čez mejo vrača v 48 urah po prehodu meje, omogočen prehod meje brez napotitve v karanteno in z največ tri dni starim negativnim testom.

Izjema hkrati velja za njihove ožje družinske člane in ostale osebe, kadar potujejo skupaj in imajo na istem naslovu prijavljeno stalno oziroma začasno prebivališče.

Dodatne izjeme

Vstop v Slovenijo brez karantene in z največ 7 dni starim negativnim testom je dovoljen tudi tistim, ki prehajajo mejo zaradi izvajanja starševske skrbi in stikov z otrokom ali zaradi vzdrževanja stikov z drugimi člani družine in se čez mejo vračajo v 72 urah.

Med nujne razloge za prehod meje brez napotitve v karanteno in brez negativnega testa so vladniki dodali poslovne razloge. Tranzit skozi Slovenijo je z zdajšnjih 6 ur podaljšan na 12 ur.

Vlada je odpravila starostno omejitev za dnevne šolarje, ki je bila doslej do 15. leta starosti. Med izjeme sedaj spadajo tudi osebe, ki šolarje prevažajo in se čez mejo vračajo takoj po opravljenem prevozu.

Kot smo pisali, so se nekateri ukrepi razrahljali: odprava nočne omejitve gibanja in odprtje nekaterih dejavnosti, v ponedeljek pa sledi odprtje teras v osmih regijah. Čakamo, kakšne ukrepe bo prinesel naslednji protikoronski paket PKP9. Z nami boste na tekočem z aktualnim dogajanjem s področja podjetništva:

Prijavite se na e-novice

Za prehod meje priznanih pet cepiv

Za prehod meje brez napotitve v karanteno se prizna potrdilo o cepljenju s cepivi proizvajalcev Biontech/Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Po novem pa sta na seznamu tudi cepivi Sputnik in Johnson & Johnson. Pri slednjih mora oseba z dokazilom o cepljenju dokazati, da je od prejema prvega odmerka minilo najmanj 21 dni.

Pravni nasvet Spremenjen rdeči seznam

Spremenjen je tudi rdeči seznam držav. Z njega je padla Velika Britanija, ki ni več rdeča. Med državami članicami EU-ja ali schengenskega območja so spremembe pri Danski, Finski, Franciji, Italiji, Norveški in Španiji, s seznama pa je črtana Portugalska.

Vsa ne-nujna potovanja so še vedno odsvetovana.

Vas zanima tudi:

  1. Dodatek za delovno dobo
  2. Minulo delo
  3. Regres za upokojence 2021
  4. Dodatek za nočno delo
  5. Amortizacija osnovnih sredstev

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja