Go to Top

Pravni nasvet je še kako dobrodošel na podjetniški poti

Pravni nasveti glede ustanovitve, zaposlovanja, poslovanja in še česa

Pravni nasvet pride prav skozi različna obdobja življenja, še posebej v trenutku, ko se odločimo za samostojno podjetno pot. Vsak bodoči podjetnik se na začetku sprašuje, kakšno dejavnost izbrati, za katero obliko pravne osebe se odločiti, kakšne so pravice in obveznosti. Odgovore na vsa vprašanja pa vam nudijo Datini pravni strokovnjaki.

Izračunajte si plačo!

Potrebujete zanesljivo pravno svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Pravni nasvet ob ustanovitvi

Odločili ste se, da boste svoj hobi preusmerili v samostojno dejavnost, ki vam bo služila kruh. Ob tem se je potrebno seznaniti, ali morate za opravljanje svoje dejavnosti izpolnjevati določene pogoje, kot je npr. ustrezna izobrazba, dovoljenje pristojnih organov za opravljanje dejavnosti, lastništvo certifikata, vpis v katero organizacijo in tako dalje. Vse to je treba preučiti pred začetkom vaše podjetniške poti, da bo vaše poslovanje skladno z zakonodajo.

pravno svetovanje

Pravni nasvet ob zaposlovanju

Ko vam obseg dela dovolj zraste, je čas, da začnete delo razporejati na način, da v svojem podjetju zaposlite druge. To pa ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. Veste, da je prosto delovno mesto potrebno objaviti? Paziti morate tudi, kako vodite razgovor za službo. Kot delodajalec morate sprejeti tudi določene obvezne akte, sicer vam v primeru obiska delovnega inšpektorja grozi globa. Potem pa je to še sama pogodba o zaposlitvi in redne obveznosti v zvezi z delovnim razmerjem, ki pa je tako obsežno, da so pravni nasveti dobrodošli skorajda vsak dan.

podjetniško svetovanje

Pravni nasvet tekom poslovanja

Podjetnikom pride pravni nasvet prav, ko sklepajo pogodbe s poslovnimi partnerji, ko se odločajo za nakup poslovnih prostorov. Prav tako so nasveti pravnikov dobrodošli, ko se odločite postaviti svojo spletno stran ali celo poslovati preko spletne trgovine – takrat morate še posebej paziti, da poslujete skladno z določili GDPR Uredbe o varovanju osebnih podatkov.

Morda se tekom poslovanja odločite, da boste spremenili svojo statusno obliko, npr. prešli iz s.p.-ja na d.o.o. Morda se odločite, da za potrebe lažjega poslovanja v svoji družbi imenujete prokurista. Veste kakšen je postopek in kakšne posledice to prinese za sabo? Odgovore vam nudijo nasveti naših pravnih strokovnjakov.

Prijavite se na e-novice

Pravni nasvet ob zaključku podjetniške poti

Svoje poslovne ambicije ste uresničili in uspešno vodili svoj posel, sedaj pa razmišljate o upokojitvi. Svoje podjetje lahko prodate ali pa se odločite za zaprtje podjetja. V vsakem primeru je potrebna ureditev ustreznih dokumentov in pravni nasvet glede izvedbe samih postopkov.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja