Go to Top

Spletna trgovina – znate preveriti kredibilnost trgovca?

Spletna trgovina je predvsem v času epidemije COVID-19 postala rešilna bilka za marsikaterega trgovca. Vendar so se s porastom spletnih trgovin povečale tudi možnosti za zlorabe. Zatorej velja velika stopnja previdnosti pri plačevanju v spletni trgovini! Ste skeptični? Bi dejansko znali preveriti ali je spletna trgovina kredibilna?

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Se tudi v vašem podjetju odločate za vzpostavitev spletne strani, mogoče spletne trgovine? Ste seznanjeni z vsemi obveznostmi glede varstva osebnih podatkov? Pišite našim pravnikom na [email protected] ter povprašajte po ponudbi za svetovanje? Kazni za kršitev GDPR so namreč visoke.

Informativni izračun plače

Spletna trgovina je v porastu!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Epidemija COVID-19 je pri trgovcih spodbudila vzpostavljanje spletnih trgovin. Razlog je jasen – intervencije za zajezitev koronavirusa niso ustavile spletnega poslovanja, naročanja in dostave blaga preko spleta. Skratka vsega, kar spletna prodaja potrebuje za svoje delovanje. Vendar pozor! Potrebna je primerna registracija dejavnosti ter vzpostavitev visokega nivoja varnosti za kupce!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kako preveriti ali je spletna trgovina kredibilna?

V zadnjih mesecih je zaznan porast spletnih prevar. Na ZBS zato opozarjajo, da se je pred nakupom potrebno prepričati ali je spletna trgovina kredibilna – torej oceniti ali je varno plačati s kartico. Kako torej preveriti ali spletna trgovina ponuja varen nakup?

Pravica do regresa in čakanje na delo

Spletno trgovino preverite!

Preden izvedete plačilo vam svetujemo, da spletno trgovino čim bolj pregledate. Škodljive spletne trgovine imajo pogosto “cenen videz”, delujejo zastarelo in imajo veliko oglasnih pasic. Vendar se vse pogosteje pojavljajo lažne spletne trgovine, ki so zelo dovršene – ravno z namenom dajanja dobrega vtisa. V tem primeru ZBS svetuje, da:

  • preverite, kje je podjetje registrirano;
  • se na spletu ali preko družbenih medijev pozanimate glede izkušenj morebitnih kupcev;
  • preverite kontaktne podatke: s klicem ali sporočilom, ki ga posredujete na naslov elektronske pošte podjetja preverite ali sta telefonska številka za pomoč uporabnikom in elektronski naslov podjetja dosegljiva in se ujemata z imenom podjetja, ki se na spletu predstavlja.
  • preverite domeno spletne strani tako, da jo vnesete v obrazec na spletni strani https://whois.domaintools.com/, ki je namenjena preverjanju domen;
  • ste pozorni na zapis HTTPS v naslovni vrstici spletnega mesta. To namreč dokazuje, da gre za varno povezavo;
  • pri nakupu blagovnih znamk ne nasedate sumljivo nizkim cenovnim ponudbam in akcijam.

ZNESEK REGRESA 2020

Lažna spletna trgovina vas lahko stane več kot zgolj izguba plačanega zneska!

Lažna spletna trgovina vas lahko stane več kot zgolj izguba plačanega zneska! Pri plačilu s kartico v nekredibilni spletni trgovini tvegate, da bo vaša kartica “zlorabljena”. Vendar pa to ni edino tveganje. Če se niste prepričali, kjer se spletna trgovina nahaja vas kaj hitro lahko doleti še plačilo carine in davka. Hkrati tvegate, da boste dejansko prejeli ponaredek in morali kriti kazen in stroške uničenja.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja