Go to Top

Poživitveni odmerek obnovi covid potrdilo tudi po 9 mesecih!

Poživitveni odmerek cepiva proti covidu

Poživitveni odmerek cepiva proti covidu je zahtevan za obnovitev covid potrdila po primarnem krogu cepljenja. To seveda v primeru, če želite, da vaše covid potrdilo velja neomejeno. Tudi če poživitveni odmerek prejmete po 270 dneh od primarnega cepljenja, bo potrdilo ponovno veljalo, ko prejmete poživitveni odmerek. In sicer neomejeno.

Informativni izračun plače

Poživitveni odmerek pomeni neomejeno covid potrdilo

Evropsko covid potrdilo velja neomejen čas za vse, ki so cepljeni trikrat (poživitveni odmerek), so covid-19 preboleli ter bili nato dvakrat cepljeni in za tiste, ki so bili cepljeni, nato covid preboleli ter bili pozneje še enkrat cepljeni. Neomejeno covid potrdilo velja tudi za tiste, ki so bili prvič cepljeni s cepivom Janssen, drugič pa s cepivom Pfizerja ali Moderne.

Želite odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Številne »kombinacije« za covid potrdilo

Za covid potrdilo so možne tudi nekatere »druge kombinacije«. Pri teh je veljavnost pravilom odvisna od vrste cepiva zadnjega cepljenja ali od tega, s katerim testom je bila okužba potrjena. Od 30.1.2022 se v Sloveniji evropska covid potrdila izdajajo na podlagi PCR-testov kot tudi hitrih antigenskih testov. Za testiranja pred 30. januarjem pa so potrdila o prebolelosti izdana le na podlagi PCR-testa.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Poživitveni odmerek lahko prejmete tudi po preteku 270 dni!

Se sprašujete, kaj se zgodi ko covid potrdilu poteče veljavnost? Potrdilo ne bo »propadlo«, le veljalo vam ne bo, dokler se ne odločite za poživitveni odmerek. Tudi če je od drugega odmerka preteklo že več kot 270 dni, ga s poživitvenim odmerkom obnovite za nedoločen čas. To pomeni, da če je že minilo več kot devet mesecev od zadnjega cepljenja, vam potrdilo trenutno ne velja. Ko dobite poživitveni odmerek, bo ponovno začelo veljati, in sicer neomejeno.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Poživitveni odmerek – kje se cepiti?

V zadnjem času so sicer cepilni centri svoje delovanje precej zmanjšali. Če se boste v naslednjih dneh odpravili na potovanje v sosednje države ali na dopust, je smiselno preveriti termine in lokacije cepljenja. Te so objavljene na tej spletni strani. V primeru potovanj, ne pozabite tudi na evropsko zdravstveno izkaznico! Mimogrede, nedavno smo pisali tudi o tem, koliko cepiva proti covid-19 smo v Sloveniji porabili in koliko zavrgli.

Ostanite na tekočem: prijavite se na Datine e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja