Go to Top

Potrebujem obrtno dovoljenje za opravljanje moje dejavnosti?

Potrebujem obrtno dovoljenje ali ne?

Potrebujem obrtno dovoljenje, če se želim ukvarjati s popravilom avtomobilov? Katera šifra dejavnosti je to? Če potrebujem obrtno dovoljenje, kje ga dobim in kaj rabim? To je le nekaj vprašanj, ki nam jih zastavljate bodoči podjetniki, ki se pripravljate na podjetniško pot. A obrtno dovoljenje pridobite po registraciji s.p. ali d.o.o.! Za dodatne informacije glede ustanovitve podjetja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Informativni izračun plače

Potrebujem obrtno dovoljenje pa sploh ne vem, kaj to je!

Obrtno dovoljenje je dokazilo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti. In to obrtnih dejavnosti, nad opravljanjem katerih bdi Obrtno-podjetniška zbornica. Ta je pripravila dokument – seznam dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008, ki se imenuje Uredba o določitvi obrtnih dejavnosti in obrti podobnih dejavnosti, kjer so naštete dejavnosti za katere mora podjetnik po registraciji podjetja (bodisi s.p. ali d.o.o.), pridobiti obrtno dovoljenje. Obrtno dovoljenje morate pridobiti preden začnete opravljati obrtno dejavnost. Podjetniški svetovalci vam svetujemo glede obrtnih dejavnosti in pogojev za opravljanje le-teh, zato nam za ponudbo za svetovanje pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01-600/1530.

Popoldanski s.p lahko odprete ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Regres 2022, koliko in do kdaj?

Kakšen je postopek, če potrebujem obrtno dovoljenje?

Vlogo za izdajo obrtnega dovoljenja lahko vložite tudi na DATA točki. Vloga mora vsebovati podatke o firmi, skrajšani firmi in sedežu firme ter matični številki.  Prav tako vloga vsebuje podatke o dejavnosti, ki jih boste opravljali kot podjetnik, priimek, ime in datum rojstva ter dokazila o ustrezni izobrazbi za opravljanje obrtne dejavnosti. Pri pridobitvi obrtnega dovoljenja vam lahko pomaga pravna služba našega podjetja! Dosegljivi so na 01/600-1530 in data@data.si.

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Če potrebujem obrtno dovoljenje za opravljanje dejavnosti, moram najprej registrirati podjetje?

Da, najprej je potrebno opraviti postopek registracije podjetja. Postopek lahko hitro in enostavno opravite na DATA točki s pomočjo referenta, ki vas vodi skozi celoten proces postopka. Na postopek registracije s.p. morate prinesti osebni dokument, svojo davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov s.p., če sami niste lastnik ali solastnik objekta, kjer bo poslovni naslov s.p. Če ste se odločili za registracijo d.o.o., potem na postopek na DATA točko prinesete osebni dokument in po potrebi tudi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o. Po prejemu sklepa registrskega organa, da ste vpisani v register podjetij, lahko začnete s postopkom pridobitve obrtnega dovoljenja.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Kaj pa, če nimam ustrezne izobrazbe za opravljanje obrtne dejavnosti in potrebujem obrtno dovoljenje?

Potem je najhitrejša možnost, da zaposlite osebo, ki ima ustrezno izobrazbo in zaposleni postane nosilec obrtnega dovoljenja ter opravlja v vašem podjetju obrtno dejavnost. Koliko vas bo stal zaposleni oziroma kakšen strošek bo zaposlitev predstavljala v vašem podjetju pa vam lahko izračuna naš davčni svetovalec. Za ponudbo lahko pokličete na 01/600-1530 ali pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja