Go to Top

Postopek odpiranja s.p. – kako hitro lahko začnete s poslovanjem?

Postopek odpiranja s.p. je s tehničnega vidika enostaven proces. Ni povezan s stroški in je ob pomoči referentov DATA točke hiter in nezahteven. V kolikor tudi vi želite registrirati svoje podjetje, pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin.

Brezplačno registrirajte podjetje

Postopek odpiranja s.p. in potrebne informacije za pripravo dokumentov

Ključnega pomena za hiter in pravilen postopek odpiranja s.p. na DATA točki je predhodna priprava podjetnika. Podjetnik mora referentu povedati datum, kdaj želi odpreti s.p., ime podjetja, naslov svojega s.p. (kamor želi prejemati pošto podjetja), dejavnosti podjetja in glavno dejavnost podjetja. Vedeti mora, na kakšen način bo vodil finančno poslovanje podjetja in napovedati prihodke za tekoče leto.

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. pri nas

Postopek odpiranja s.p. in potrebni dokumenti za registracijo na DATA točki

Za postopek odpiranja s.p. podjetnik potrebuje osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi soglasje lastnika objekta za poslovni naslov, če sam ni lastnik ali vsaj solastnik hiše ali stanovanja, kjer bo poslovni naslov s.p. Postopek odpiranja s.p. zajema pripravo obrazca za prijavo podatkov za vpis podjetnika v register podjetij AJPES, prijavo davčnih podatkov za FURS in prijavo podatkov podjetnika v socialno zavarovanje za ZZZS. Vsi trije dokumenti za vpis podjetnika v register podjetij se pripravijo na DATA točki. Podjetnik in referent se podpišeta na dokumente in referent jih elektronsko odda na vse tri prej omenjene institucije. Podjetnik počaka, da po pošti prejme sklep o vpisu v poslovni register AJPES. Z njim na banki nato ureja odprtje TRR računa za namene poslovanja s.p. Postopek odpiranja s.p. na DATA točki traja 30 minut. Podjetnik s poslovanjem lahko prične najhitreje v treh dneh.

Izberite dobrega računovodjo

Pri pripravi informacij oziroma podatkov lahko podjetniku pred registracijo s.p. pomagajo svetovalci podjetja DATA. Svetujejo podjetniku prav na njegovem primeru in mu predlagajo najboljše rešitve. Za ponudbo za svetovanje pri pripravi na postopek odpiranja s.p. lahko pišete na data@data.si ali pokličete na 01 600 1530.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja