Go to Top

Pogoji za vstop v sosednje države – kaj potrebujete?

Pogoji za vstop k našim sosedom

Pogoji za vstop v sosednje države se v času epidemije koronavirusa zelo pogosto spreminjajo. V članku bomo pogledali, kakšni so pogoji za vstop k našim sosednjim državam. Kakšna potrdila potrebujete?

Informativni izračun plače

Pogoji za vstop v sosednje države – kako dobro poznate naše podjetje?

Še preden pogledamo, kakšni so pogoji za vstop v sosednje države, bomo čisto na kratko predstavili naše podjetje DATA. Smo podjetje, ki že več kot 30 let pomaga (bodočim) podjetnikom stopiti na podjetniško pot. Poleg podjetniških svetovalcev imamo pri nas tudi odličen računovodski servis. Ta ima podporo pravnih in davčnih svetovalcev, tako da so naše storitve še bolj kakovostne. V podjetju ponujamo tudi storitve za tujce, organiziramo pa tudi številna podjetniška izobraževanja. Če potrebujete katero od naših storitev, nas pokličite na 01/600-1530 za več informacij.

Ustanovitev podjetja

Pogoji za vstop na Hrvaško (1. del)

Za vstop na Hrvaško morajo potniki že od 1. julija letos predložiti EU digitalno covid potrdilo. Lahko pa na območje naše južne sosede stopite tudi z naslednjimi potrdili. Med ta potrdila spadata potrdili o negativnem PCR testu in negativnem hitrem antigenskem testu. PCR test ne sme biti starejši od 72 ur, hitri antigenski test pa ne več kot 48 ur. Za ta čas se šteje čas od odvzema brisa do prihoda na mejni prehod. Če digitalnega covid potrdila nimate, lahko mejni prehod s Hrvaško prestopite s potrdilom o cepljenju z drugim odmerkom cepiva COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) ali pa z enim odmerkom cepiva Janssen (od katerega je preteklo 14 dni). Mejo s Hrvaško lahko prestopite tudi s potrdilom o cepljenju s prvim odmerkom cepiv Pfizer ali Moderna (če je prejema cepiva preteklo od 22 do 42 dni) ali pa s prvim odmerkom AstraZenece (če je minilo od 22 do 84 dni od prejema).

Registrirajte s.p. pri nas!

Pogoji za vstop na Hrvaško (2. del)

Za prehod zadostuje tudi zdravniško potrdilo o preboleli bolezni Covid-19 ali potrdilo o pozitivnem testu, ki potrjuje da je oseba prebolela okužbo s koronavirusom (datum testa ne sme biti starejši od 365 dni, mora biti starejši od 11 dni od datuma prihoda na mejni prehod). Možno je mejo prečkati tudi, če ste covid preboleli in prejelo eno dozo cepiva (v obdobju največ 8 mesecev od začetka bolezni – od cepljenja pa je minilo največ 365 dni). Če nobenega od potrdil nimate vas čaka samoizolacija za deset dni. To sicer lahko prekinete, če se na lastne stroške testirate in je vaš test negativen. V času čakanja na izvid testa, morate biti v samoizolaciji.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Pogoji za vstop v Avstrijo

Pogoji za vstop v Avstrijo so trenutno od vseh naših sosed trenutno najstrožji. Brez karantene lahko v Avstrijo potujete le, če izpolnjujete PC-pogoj. Ob vstopu pa morate dodatno predložiti tudi negativen PCR- test, ki ni starejši od 72 ur. Če tega nimate, ga lahko opravite takoj po vstopu v Avstrijo. Negativnega PCR-testa ni treba predložiti, če ste že prejeli poživitveni odmerek ali pa imate zdravniško potrdilo o prebolelosti od katere ni preteklo več kot 90 dni. Glede požitvenega odmerka so sicer že pojavile manjše težave. Sploh pri cepljenju s cepivom Janssen. Tam je namreč oznaka 2/2 in ne 3/3 kot je to pri ostalih cepivih (s poživitvenim odmerkom). Zaradi tega so avstrijski mejni organi od potnikov zahtevali še PCR-test. Še več informacij, kjer so opisani pogoji za vstop za Avstrijo lahko dobite tukaj.

PREVERITE ŠE OSTALA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Pogoji za vstop v Italijo

Za vstop v Italijo lahko brez karantene morate prav tako izpolnjevati PC pogoj – izpolnjeni morajo biti pa vsi ti pogoji:

  • Izpolniti morate digitalno registracijo – dPLF (Digital Passenger Locator Form), ki jo je potrebno pokazati v elektronski ali tiskani obliki (tudi v tranzitu).
  • Veljavno covidno potrdilo – zaključeno cepljenje proti COVID-19, ki je bilo opravljeno vsaj 14 dni pred vstopom v Italijo ali prebolelost okužbe s COVID-19.
  • negativni PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur ali pa hitri antigenski test, ki ni starejši od 24 ur od trenutka odvzema vzorca – to je velja za potnike, ki so starejši od 6 let.

Če pogoja PC ne izpolnjujete, morate za vstop v Italijo opraviti PCR ali hitri antigenski Covid-19 test. Nato boste morali opraviti 5-dnevno samoizolacijo na naslovu, ki ga boste navedli v formularjo dPLF. Po zaključku samoizolacije morate opraviti nov test.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Pogoji za vstop na Madžarsko

Najmanj težav pa boste imeli, če želite prečkati kopensko mejo z Madžarsko. Po informacijah slovenskega veleposlaništva v Budimpešti in zunanjega ministrstva slovenski državljani lahko na ozemlje Madžarske vstopijo iz držav EU brez omejitev. Od 20. novembra je na Madžarskem sicer spet obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Za udeležbo na dogodkih nad 500 ljudi pa je potrebno izpolnjevati PCT pogoj. Pri tem je treba sicer opozoriti, da imajo organizatorji prireditev ali lastniki restavracij in hotelov ipd. pravico, da sami določijo, kakšni bodo pogoji za vstop na prireditev oz. v stavbo. Tako, da se je v teh primerih najbolje obrniti neposredno na njih.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja