Go to Top

Nošenje zaščitnih mask – kje jih več ne potrebujemo?

Nošenje zaščitnih mask ne bo več zahtevano v vseh zaprtih javnih krajih

Nošenje zaščitnih mask ne bo več zahtevano za goste v zaprtih javnih prostorih, kjer se streže hrana in pijača. Prav tako je vlada določila izjemo glede izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni (PC) – v prostorih, kjer bodo le preboleli in cepljeni, maske niso več obvezne.

Informativni izračun plače

Nošenje zaščitnih mask v notranjosti gostinskih obratih ni več zahtevano

Na novinarski konferenci je vlada predstavila izjemo glede nošenja zaščitnih mask za goste v zaprtih javnih prostorih oz. krajih, kjer nudijo pripravo in strežbo jedi in pijač. Gostje po novem tako ne bodo več potrebovali zaščitnih mask. Še vedno pa bo moral biti izpolnjen pogoj preboleli, cepljeni ali testirani (pogoj PCT). Nošenje zaščitnih mask sicer že do sedaj ni bilo obvezno za goste, ki so sedeli za mizo. Zdaj izjema določa, da uporaba zaščitne maske ne bo obvezna niti ob odhodu na stranišče, kar je veljalo do nedavnega.

Spremembe pogoja PCT – kje po novem ni več zahtevan?

Izjema bo veljala tudi širše, saj zadeva vse zaprte javne prostore oz. kraje, kjer se nudi priprava in strežba jedi in pijač. V to spadajo na primer tudi kinematografi, kjer prodajajo hrano, razne pogostitve in podobno.

Želite registrirati s.p.?

davčno svetovanje

PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Nošenje zaščitnih mask neobvezno tudi v okoljih, kjer je izpolnjen pogoj preboleli, cepljeni (PC)

Vlada je sporočila, da zaščitne maske ne bodo zahtevane niti v primeru, ko so v medsebojnem stiku zgolj osebe, ki izpolnjujejo pogoj preboleli, cepljeni (pogoj PC).

Nošenje zaščitnih mask že od prejšnjega tedna ni obvezno pri športni vadbi

Že prejšnji teden pa je vlada sprejela odlok o spremembah in dopolnitvah pogoja PCT. S tem je bilo določeno, da se lahko športna vadba izvaja brez uporabe zaščitne maske.

Tukaj se prijavite se na e-novice

Hkrati pa ni potrebno zagotavljati medosebne razdalje ne glede na to, ali se vadba izvaja v notranjih ali zunanjih prostorih. Ta izjema sicer velja zgolj v primeru izpolnjevanju pogoja PCT. Ne velja pa za otroke do starosti 15 let, saj za njih velja splošna izjema glede nošenja mask.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja