Go to Top

Plačevanje s kartico bo možno na ljubljanskih avtobusih!

Plačevanje s kartico bi naj zaživelo v začetku leta 2023

Plačevanje s kartico na ljubljanskih avtobusih trenutno ni možno. A vse kaže, da bo kmalu prišlo do spremembe.

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na DATA točki!

Predlog, ki prinaša plačevanje s kartico, potrdili ljubljanski mestni svetniki

Ljubljanski mestni svetniki so potrdili predlog, da bo kmalu možno poleg plačevanja z Urbano in Valu Moneto tudi plačevanje s kartico na ljubljanskih mestnih avtobusih. To pomeni, da bodo lahko potniki za plačevanje vožnje z mestnimi avtobusi uporabili brezstično bančno oz. kreditno kartico. Mimogrede, preberite tudi, kaj storiti v primeru zlorabe bančne kartice.

Pretvorite vašo bruto plačo v neto z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Povračila za prehrano bodo (lahko) s septembrom višja!

Potrebna bo menjava čitalnikov

Odlok bo začel veljati petnajsti dan po objavi v uradnem listu. Nato pa sledilo ukrepanje Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Zdajšnji čitalniki namreč ne omogočajo posodobitve, ki bi prepoznali bančno ali kreditno kartico oz. omogočili plačevanje s kartico. To pomeni, da bo potrebna menjava čitalnikov, ki bodo prepoznali brezstične kartice.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Novost bi naj zaživela v začetku prihodnjega leta

Na 18 avtobusih se novi terminali že testirajo. Bo pa kasnejša nadgradnja omogočala plačevanje s kartico (brezstično bančno oz. kreditno). Terminali bodo od starih zeleno-črtnih čitalnikov precej večji – na sredini bodo imeli velik zaslon.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Plačevanje s kartico se bo pridružilo plačevanju z Urbano in Valu Moneto

Trenutni čitalniki oz. validatorji so se na mestne avtobuse začeli nameščati pred 13 leti. Ti so nasledili žetone, mesečne vozovnice in denarna plačila za posamezne vožnje. Trenutno je za vožnje z avtobusom LPP možno plačevati zgolj z mestno kartico Urbana ter s telefonom preko Valu Monete. Plačevanje s kartico, ki bo po napovedih zaživelo v začetku leta 2023, bo še posebej priročno za turiste. Ti se morajo namreč sedaj ob obisku Ljubljane ukvarjati z iskanjem urbanomatov oz. kioskov, kjer lahko kupijo Urbano.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja