Go to Top

PIN-koda za plačilo do 50 evrov ni več zahtevana!

PIN-koda za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami

PIN-koda za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa za plačila do 50 evrov ne bo več zahtevana. Ta novost velja od 1. junija 2022, na vseh POS-terminalih pa bo predvidoma delovala do sredine junija.

Odprite s.p. ali d.o.o. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

PIN-koda ob nakupih nad 50 evrov

Do sedaj je veljalo, da se je PIN-koda vnesla pri nakupih nad 25 evrov. A ta limit se bo z junijem zvišal. To pomeni, da bo PIN-koda zahtevana za potrjevanje brezstičnih plačil nad 50 evrov. Novost je v veljavi s 1.6.2022, na vseh POS-terminalih pa bi naj zaživela do sredine junija. Odvisno bo namreč od tega, kako hitro se bodo nadgradili posamezni POS-terminali.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Regres 2022, do kdaj in koliko?

PIN-koda bo občasno zahtevana tudi pri nakupih pod 50 evrov

Kljub temu, da bo PIN-koda zahtevana pri potrjevanju brezstičnih plačil nad 50 evrov, pa se lahko izjemoma zgodi, da boste mogli PIN-kodo vpisati tudi pri znesku, ki bo nižji od 50 evrov. Zakaj? Združenje bank Slovenije je pojasnilo, da se bo to zgodilo takrat, ko bo takšna zahteva posameznega POS-terminala. Nekatere banke in hranilnice so namreč že ob uvedbi brezstičnih kartic postavile dodaten limit za kartice. Gre za dodatno varovalo oz. skupini limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez tega, da bi bila zahtevana PIN-koda. To pomeni, da imajo nekatere banke oz. hranilnice določen skupni znesek predhodnih zaporednih plačil brez vnosa PIN-kode. Zato POS-terminal takrat, tudi ko je limit plačila nižji od 50 evrov (do nedavnega 25) zahteva, da se vnese PIN-koda.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Brezstične kartice od 2014

Prve brezstične kartice so se v Sloveniji začele izdajati jeseni 2014. Takrat je bil limit za brezstično plačevanje brez tega, da se vnese PIN-koda, postavljen pri 15 evrih. Ta limit se je oktobra 2019 zvišal na 25 evrov. Mimogrede, preberite tudi, kaj storiti ob zlorabi bančne kartice!

Ostanite na tekočem: prijavite se tudi na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja