Go to Top

Zakaj imeti POS-terminal v svojem podjetju?

Živimo v času plačevanja s »plastičnim« denarjem in za dober odnos s strankami morajo podjetja stopiti v korak s časom. Zakaj imeti POS-terminal?

POS-terminal ali Point of Sale Terminal je naprava, ki omogoča izvedno plačilne transakcije z uporabo plačilne kartice. Namenjen je podjetjem, ki želijo POS-terminalsvojim strankam zagotoviti hiter, varen in enostaven nakup z uporabo plačilnih kartic.

Katere so prednosti POS-terminala?

Večja prodaja

Stranka več ni odvisna od količine denarja, ki ga ima v denarnici. Če si zaželi še kak dodaten produkt ali storitev, si jo lahko privošči brez obiska bankomata. Marsikdaj se tudi zgodi, da stranka zamudi na dogovorjen termin storitve, ker je morala še na bankomat. Tako je prisotna tudi slaba volja zaradi zamude in porušen urnik na obeh straneh.

Varnost

Negotovinske transakcije prek POS-terminalov so varne. Plačila s plačilnimi karticami se avtorizirajo pred izvršitvijo transakcije. Procesni center pa spremlja plačila in opozori na sumljive vzorce plačevanja.

Različni tipi

POS-terminali so mobilni ali standardni fiksni s podaljškom s tipkovnico. Prvi deluje preko GSM povezave, drugi pa preko digitalne, analogne ali mrežne linije.

Povezave

Možnost povezave POS-terminala z elektronsko blagajno zmanjšuje verjetnost napak pri vnosu zneska za plačilo.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja