Go to Top

Odprtje družbe – kaj vse moram vedeti pred ustanovitvijo d.o.o.?

Odprtje družbe, če govorimo o registraciji družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) je postopek, ki ga družbenik ali več njih najraje opravijo na DATA točki. V kolikor želite tudi vi ustanoviti podjetje, nas pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Odprtje družbe – kaj naj vsebuje priprava na registracijo d.o.o.

Čeprav je odprtje družbe na DATA točki enostaven postopek, pa je izrednega pomena, da se družbenik(i) nanj dobro pripravi(jo). O čem mora razmisliti družbenik, ki se odloča za odprtje družbe?

  • Kdo bo družbenik in kdo zastopnik družbe? Bo več družbenikov in več zastopnikov v družbi? Obstajajo pri družbenikih omejitve iz 10. a člena ZGD-1, ki onemogočajo družbeniku odprtje družbe? Obstajajo omejitve iz 255. člena ZGD-1,  ki omejujejo imenovanje zastopnika v družbi?
  • Kolikšna bo višina ustanovitvenega kapitala v družbi? Pri večosebni družbi – s kakšnimi deleži bodo družbeniki vstopali v družbo?
  • Kakšno ime za podjetje bodo izbrali?
  • Kje bo sedež in poslovni naslov družbe? Bodo morali pred registracijo pripraviti izjavo lastnika objekta za d.o.o. za poslovni naslov?
  • Katere bodo dejavnosti družbe? Katera bo glavna, temeljna dejavnost družbe in katere bodo dodatne dejavnosti?
  • Obstajajo kakšni posebni pogoji za opravljanje dejavnosti?
  • Na kakšen način bodo vodili finančno poslovanje družbe? Kje poiskati kompetentnega računovodjo oziroma računovodski servis, ki jim bo v pomoč pri poslovanju?
  • Katero banko bodo izbrali za poslovanje družbe?
  • Bodo po registraciji vstopili v sistem DDV?
  • Bodo v družbi zaposlovali delavce?

Izračunajte si plačo

Razlike med s.p. in d.o.o.

Odprtje družbe – kako poteka postopek registracije d.o.o. na DATA točki?

DATA točka ima sistem naročanja strank na postopek registracije. Na dogovorjeni dan in uro prideta družbenik in zastopnik (če to ni ista oseba) na postopek. S seboj morata imeti veljaven osebni dokument in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov družbe, če nobeden od njiju ni lastnik ali vsaj solastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov družbe. Če je eden od njiju lastnik lokacije, potem izjavo lastnika objekta uredita na DATA točki pri postopku registracije družbe.

Izberite dobrega računovodjo

Pomoč pri pripravi na odprtje družbe nudijo podjetniški svetovalci podjetja DATA z individualnim svetovanjem. Družbenikom pomagajo s praktičnimi nasveti, ki so jih pridobili s sodelovanjem s številnimi podjetniki v več kot 30 letih poslovanja podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ter se dogovorite za termin svetovanja.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja