Go to Top

Novo sproščanje ukrepov – kaj bo drugače od ponedeljka?

Novo sproščanje ukrepov – razveselili se ga bodo v šolah!

Novo sproščanje ukrepov bo začelo veljati v ponedeljek, 7.3.2022. Kaj vse bo drugače? Mimogrede, v našem podjetju Data imamo odlične podjetniške, pravne, davčne in računovodske strokovnjake! Potrebujete katero izmed njihovih storitev? Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za plačljivo strokovno svetovanje!

Informativni izračun plače

Novo sproščanje ukrepov pomeni ukinitev mask v šolah!

Vlada je včeraj predstavila novo sproščanje ukrepov. Še posebej se ga bodo razveselili v izobraževalnih ustanovah. V šolah in na fakultetah bo namreč s ponedeljkom ves čas izobraževalnega procesa ukinjeno obvezno nošenje mask za učence, dijake, študente in učitelje. To bi sicer še obvezno, če bodo dijaki oz. študentje opravljali izobraževalno dejavnost pri drugih izvajalcih. Tukaj gre na primer za izobraževanje, ki so na primer izvaja v zdravstvu ali socialnem varstvu. Pred dvema tednoma so sicer sprostili številni drugi protikoronski ukrepi. Eden izmed njih je bil ukinitev PCT-pogoja v večini dejavnosti.

Ustanovite podjetje na Dati!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Se bodo najnižje osnovne plače izenačile z minimalno?

Novo sproščanje ukrepov, a pogoj PCT še vedno ostaja v nekaterih dejavnostih

Kljub temu, da je predvideno novo sproščanje ukrepov, pa PCT-pogoj še vedno ostaja v nekaterih dejavnostih. O tem smo več pisali v tem članku. PCT-pogoj ostaja obvezen pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti in socialnovarstvenih ustanovah ter v zaporih. Hitro testiranje se pri teh izvajalcih krije iz proračuna. Mimogrede, nova pravila določajo, da se evropsko covid potrdilo (potrdilo o prebolevnosti) lahko izda na podlagi pozitivnega hitrega antigenskega testa.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Novo sproščanje ukrepov – odobren poživitveni odmerki za mladostnike

Posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ je sicer v Sloveniji odobrila možnost cepljenja mladostnikov (ki so stari med 12 in 18 let) s poživitvenim odmerkom cepiva Pfizer in BioNTech proti covidu-19. S tem so sledili priporočilom Evropske agencije za zdravila (Ema). Še posebej je cepljenje s poživitvenim odmerkom priporočeno za otroke med 12 in 18 letom, ki imajo bolezni, zaradi katerih, bi lahko covid-19 težje prenesli. Lahko pa se cepijo tudi zdravi mladostniki.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja