Go to Top

Sproščanje protikoronskih ukrepov – kaj se spreminja?

Sproščanje protikoronskih ukrepov velja od ponedeljka

Sproščanje protikoronskih ukrepov je sprejela vlada. Upoštevali so priporočila strokovne skupine. Kakšno sproščanje protikoronskih ukrepov nas čaka? Mimogrede, v našem podjetju Data lahko ustanovite lastno podjetje! Če želite na svoje, lahko odprete s.p. ali pa ustanovite d.o.o. na naši Data točki! Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 01/600-1530 ali na elektronskem naslovu data@data.si.

Informativni izračun plače

Sproščanje protikoronskih ukrepov – kje se ukinja PCT?

Že pred nekaj dnevi smo pisali, da se obeta sproščanje protikornskih ukrepov. In zdaj se bo to dejansko zgodilo. Najbolj smo nekako pričakovali ukinitev pogoja PCT v nekaterih dejavnostih. Od ponedeljka (21.2.2022) izpolnjevanje pogoja PCT ne bo zahtevano v veliki večini dejavnosti. To pomeni, da potrošnikom in zaposlenim ne bo treba več dokazovati pogoja PCT ob vstopu v podjetja, trgovske centre, gostinske lokale. Prav tako bodo brez pogoja PCT delovale storitvene dejavnosti, hoteli in apartmaji. Ne bo več nobenih omejitev glede števila ljudi v prosotorih ter delovnega časa. Po novem pa bodo lahko spet delovale diskoteke in nočni bari. Še vedno pa bo treba nositi maske, razkuževati roke, upoštevati medsebojno razdaljo ter zračiti prostore.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se seminarja Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?!

Kje pa bo PCT še vedno obvezen?

Izjema, kjer bo pogoj PCT še treba dokazovati in ga spoštovati so t.i. kritične dejavnosti. To so izvajalci zdravstevnih in socialno-varstvenih dejavnosti. Med te recimo spadajo bolnišnice, domovi za ostarele, zapori in prevzgojni domovi.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Tudi samotestiranje zaposlenih in šolarjev več ne bo obvezno!

Sproščanje protikoronskih ukrepov pomeni tudi ukinitev presejalnega (samo)testiranja zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi. To pomeni tudi, da se ukinja brezplačno hitro testiranje. V kritičnih dejavnostih bo sicer testiranje še vedno zahtevano. Bo pa testiranje za kritične dejavnosti financirano iz proračuna. Prav tako se samotestiranje ukinja v šolah. Šolarji bodo morali še vedno nositi zaščitne maske.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Sproščanje protikoronskih ukrepov – konec karanten!

Že od sobote pa v skladu s priporočili NIJZ velja, da posamezniku v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ni treba več v karanteno. S tem se bo ukinilo tudi iskanje stikov epidemiološke službe NIJZ. Ostalo pa je obveščanje prek aplikacije #OstaniZdrav. Prav tako še vedno velja priporočilo, da se oseba, ki je bila v tveganem stiku z okuženo osebo v skupnem gospodinjstvu, samotestira sedem dni po zadnjem tveganem stiku.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja