Go to Top

Aplikacija #OstaniZdrav

Aplikacija #OstaniZdrav je že nekaj dni na voljo imetnikom mobilnih naprav z Android operacijskim sistemom. Mobilna aplikacija je namenjena varovanju zdravja in življenja. Uporabnikom sporoča ali so bili v stiku z okuženo osebo s COVID-19. Do danes si je aplikacijo naložilo že več kot 10.000 uporabnikov.

Informativni izračun plače

Poleg zaščitnih in preventivnih ukrepov se mnogo podjetij sooča z dilemami glede zaposlovanja tujcev, napotovanjem zaposlenih na delo v tujino idr. Imate tudi vi podobne dileme? Pišite nam na data@data.si!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Aplikacija #OstaniZdrav je že na voljo!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Aplikacija #OstaniZdrav je uporabnikom android mobilnih naprav na voljo od ponedeljka dalje. Za uporabnike sistema iOS pa aplikacija še ni na voljo. Učinkovitost aplikacije je seveda odvisna tudi od števila uporabnikov. Zato so pristojni že pripravili celovito marketinško strategijo in kampanjo.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Že od začetka javnost razburja varnost osebnih podatkov?

Upravljalca aplikacije (NIJZ in MJU) obdelujeta podatke uporabnikov samo na podlagi soglasja, ki ga uporabniki podajo v skladu z (a) točko prvega
odstavka člena 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), v povezavi z drugim odstavkom 9. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov, in sicer preko vašega strinjanja s funkcionalnostjo »Omogoči beleženje izpostavljenosti«. Soglasje lahko uporabniki kadarkoli prekličete.

Aplikacija ne beleži izpostavljenosti, če uporabnik:

  • onemogoči beleženje izpostavljenosti,
  • izklopi sistem Bluetooth,
  • pri sistemih Android izklopi lokacijo, ki sama po sebi nima funkcionalnosti v zvezi z aplikacijo (torej nima dostopa do podatka o lokaciji) je pa telefon narejen tehnično na način, da zahteva njen vklop za delovanje sistema Bluetooth,
  • izklopi telefon,
  • aplikacijo odstrani s svojega telefona.

BRUTO NETO PLAČA

Zaenkrat je aplikacija še prostovoljna

Aplikacija, ki je trenutno na voljo je brezplačna in povsem prostovoljna. Pristojni pa se že nagibajo tudi k alternativi. Torej, da bo izdelana še verzija, ki bo obvezna. Odločevalci že razmišljajo tudi o prilagoditvi zakonskih določb z vidika podlag za obdelavo podatkov pri tokratni aplikaciji #OstaniZdrav, saj informacijska pooblaščenka opozarja, da je aplikacija pripravljena brez zakonske podlage.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Glavne funkcionalnosti aplikacije

Glavne funkcionalnosti aplikacije #OstaniZdrav so:

  1. Beleženje izpostavljenosti: gre za beleženje stika z drugimi napravami ter ocena tveganja za okužbo s koronavirusom. Aplikacija uporabniku prikaže tudi nasvete, ki jih za posamezno stanje predpripravil NIJZ.
  2. Obveščanje drugih uporabnikov aplikacije o tem, da ste okuženi: ta funkcionalnost je okuženim uporabnikom na voljo šele, ko vas NIJZ obvesti o pozitivnem rezultatu testiranja in vam podeli aktivacijsko kodo TeleTAN.
  3. Uporaba aplikacije samo za informativne namene: obdelava podatkov poteka samo lokalno na vašem pametnem telefonu. Osebni podatki se ne ustvarijo.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja