Go to Top

Hrvaška z jutrišnjim dnem uvrščena na rdeči seznam!

Odločeno je! Hrvaška bo z jutrišnjim dnem uvrščena na rdeči seznam.  Slovenski strokovnjaki pozivajo dopustnike, da se v domovino vrnejo pravočasno. Do povratka pa naj seveda poskrbijo za ustrezne zaščitne ukrepe.

Informativni izračun plače

Hrvaška včeraj potrdila novih 219 okužb

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Hrvaška je po uradnih podatkih včeraj podrla še en neslaven rekord v številu potrjenih novih okužb. S 1653 testi potrdili so potrdili 219 novih okužb. To je največ doslej. Z današnjim dnem je na Hrvaškem 37,2 aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev. Glede na trend rasti potrjenih novih okužb pa bo Hrvaška že jutri presegla mejo 40 aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev. S tem bodo izpolnjeni formalni pogoji, ki jih je določila Slovenija za uvrstitev države na rdeči seznam.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Hrvaška se jutri seli na rdeči seznam

Vladni govorec, g. Kacin, je pred nekaj minutami na tiskovni konferenci pojasnil, da se razmere na Hrvaškem poslabšujejo eksponentno. Posledično je vse, ki še dopustujejo na Hrvaškem pozval k čimprejšnji vrnitvi v domovino.

Pravni nasvet

Kdo bo moral v karanteno?

Pojasnil je, da bo karantena začela veljati že v petek ob polnoči. Vsem, ki bodo v petek odpotovali na Hrvaško, bodo ob povratku vročene karantenske odločbe. Vsem, ki se trenutno še nahajajo na Hrvaškem pa bo omogočeno, da se v miru vrnejo v domovino. Če bo to potrebno, bodo lahko brez karantene vstopili v državo tudi še v ponedeljek.

Uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam bo objavljena jutri v Uradnem listu Republike Slovenije.

BRUTO NETO PLAČA

Ideja o rdečih županijah padla v vodo

Še danes smo pisali o tem, da je ena izmed možnih rešitev tudi, da bi Slovenija na rdeči seznam uvrstila zgolj posamezne županije. Po zadnjih informacijah pa ta rešitev ni sprejeta.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja