Go to Top

Četrti odmerek cepiva v Izraelu, kaj pa pri nas?

Četrti odmerek cepiva – v Izraelu že cepijo

Četrti odmerek cepiva proti covidu-19 – z njim so že začeli cepiti na zadnji dan lanskega leta v Izraelu. Kdaj bi lahko začeli s četrtim odmerkom cepiti pri nas?

Informativni izračun plače

Četrti odmerek cepiva – kako dobro poznate nas?

Preden pogledamo, kakšna je situacija glede cepljenja s četrtim odmerkom, bomo na hitro predstavili naše podjetje DATA. Smo podjetje, ki se že dobrih 30 let pomagamo bodočim podjetnikom pri ustanovitvi podjetij ter nudi tudi računovodske storitve. V našem podjetju imamo poleg podjetniških in računovodskih svetovalcev tudi pravnike ter davčne svetovalce. Prav tako ponujamo tudi storitve za tujce. Pomagamo jim pri ustanavljanju podjetij v Sloveniji ter pri pridobivanju dovoljenj za delo in bivanje. Če bi tudi vi potrebovali katero izmed naših storitev, nas pokličete ali nam pišite za več informacij. Dosegljivi smo na telefonski številki 01/600-1530 ali na elektronskem naslovu data@data.si.

Registrirajte d.o.o. pri nas!

podjetniško svetovanje

PREVERITE PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Četrti odmerek cepiva – v Izraelu najprej za tiste z oslabljenim imunskim sistemom

Na zadnji dan leta 2021 so v Izraelu začeli s cepljenjem s četrtim odmerkom cepiva. Najprej s četrtim odmerkom cepijo ljudi z oslabljenim imunskim sistemom ter v domovih za starejše. Prav stanovalci domov za starejše so med tistimi, za katere nove različica omikron predstavlja največjo nevarnost. Če bodo želeli, bodo lahko četrti odmerek cepiva proti covidu-19 prejeli tudi zaposleni v domovih za starejše. Poleg omenjenih skupin se lahko cepijo tudi starejši od 60 let in zdravstveni delavci.

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Četrti odmerek cepiva – pri nas?

Pred nekaj tedni smo pisali o spremembah veljavnosti PCT potrdil ter tudi o dodatnih ukrepih, s katerimi veljavnost testov v Sloveniji velja manj časa. Glede četrtega odmerka cepiva v Sloveniji še niso razpravljali, saj ga Evropska agencija za zdravila še ni odobrila. Iz posvetovalne skupine za cepljenje sicer sporočajo, da bi ga bilo smiselno ponuditi pol leta po tretjem odmerku oz. spomladi, saj so se nekateri že cepili s tretjim odmerkom že septembra. V Sloveniji je po zadnjih podatkih sicer z dvema odmerkoma cepljenih slabih 57 % prebivalcev, slabih 60 % pa je prejelo en odmerek. S tretjim (t.i. imenovanim poživitvenim odmerkom) pa je cepljenih dobrih 22 % prebivalcev.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja