Go to Top

PCT – kje ga je vendarle še potrebno izpolnjevati?

PCT pogoj v večini dejavnosti ni več zahtevan

PCT pogoj oz. izpolnjevanje pogoja PCT je bil ukinjeno v večini dejavnosti. A vseeno ne povsod. V katerih dejavnostih je še vedno treba izpolnjevati pogoj PCT? Mimogrede, v našem podjetju imamo tudi odlične pravne in davčne svetovalce! Bi potrebovali katero izmed naših storitev? Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ali pa na data@data.si.

Informativni izračun plače

PCT ukinjen v večini dejavnosti, je zdaj čas za ustanovitev podjetja?

Z začetkom tedna se je sprostila večina protikoronskih ukrepov. Tega so se še posebej razveselili v dejavnostih, kjer so imeli zaradi PCT pogoja občuten upad prometa. V trgovinski, gostinski in turistični dejavnosti so še posebej zadovoljni glede ukinitve PCT pogoja. Sedaj se pričakuje, da se bo promet v teh dejavnosti ponovno dvignil. Rezultati iz tujine že kažejo, da je sproščanje ukrepov imelo pozitivne učinke na poslovanje podjetij. Je mogoče sedaj pravi čas, da tudi sami ustanovite podjetje? Storite to pri nas! Lahko odprete s.p. ali pa ustanovite d.o.o. Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na data@data.si.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

PCT v »kritičnih« dejavnostih za uporabnike

Kje pa morajo uporabniki še vedno izpolnjevati pogoj PCT? Izpolnjevati ga morajo osebe, ki so:

  • Uporabniki storitev bolnišnic ter drugih izvajalcev zdravstvene dejavnosti v okviru mreže javne zdravstvene služb – in sicer ob sprejemu nastanitev ali ob ponovni vrnitvi v nastanitev, če je odsotnost trajala več kot 48 ur ali v primeru epidemiološke raziskave in presejalnega testiranja v času nastanitve.
  • Uporabniki zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnih domov – prav tako ob sprejemu nastanitev in ob ponovni vrnitvi v nastanitev, če je odsotnost trajala več kot 48 ur.

Velja omeniti še, da protokol obiskov določi vsaka bolnišnica zase. Pri pa mora upoštevati mnenje Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb, ki predlaga protokol glede na epidemiološko situacijo v bolnišnici oz. regiji, kjer se bolnišnica nahaja. Testiranje s hitrim antigenskim testom morajo zagotoviti izvajalcih zgoraj omenjenih dejavnosti.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

PCT za opravljanje dela – v katerih dejavnostih?

Pogoj PCT morajo še vedno izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v naslednjih ustanovah:

  • Bolnišnice;
  • Nastanitveni zavodi socialnega varstva;
  • Zavodi za prestajanje kazni zapora;
  • Prevzgojni domovi.

V teh primerih se sredstva za testiranje s HAG testi še vedno zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja