Go to Top

Nakazilo energetskih vavčerjev za nekatere upravičence danes!

Nakazilo energetskih vavčerjih – za koga?

Nakazilo energetskih vavčerjih bodo danes prejeli tisti, ki ga jim ga bo nakazal Zpiz. Kdo ga vse ga bo prejel in kdaj ga bodo prejeli ostali upravičenci? Mimogrede, razmišljate, da bi stopili na lastno podjetniško pot? Ustanovite oz. registrirajte podjetje pri nas na Dati! Za dodatne informacije glede ustanovitve podjetja smo vam na voljo na 01/600-1530 ali na e-naslovu data@data.si.

Informativni izračun plače

Nakazilo energetskih vavčerjev za približno 700 tisoč upravičencev

Še enkrat spomnimo, kdo vse bo prejel nakazilo energetskih vavčerjih:

  • Upokojenci, ki so decembra lani dobili prejemek 1000 evrov ali manj;
  • Upravičenci do nadomestila za invalidnost za lanski december 2021 po zakonu, ki ureja socialno vključevanje invalidov;
  • Prejemniki denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka za december 2021;
  • Upravičenci do otroškega dodatka od 1. do vključno 6. dohodkovnega razreda za december 2021;
  • Upravičenci do dodatka za veliko družino za leto 2021;
  • Rejniki, ki so imeli decembra lani sklenjeno vsaj eno rejniško pogodbo – v skladu z določbami zakona, ki ureja izvajanje rejniške dejavnosti.

Nakazilo energetskih vavčerjev bo v enkratnem znesku v vrednosti 150 evrov. Dodatnih 50 evrov bodo prejeli upravičenci dodatka za veliko družino za štiri ali več otrok.

Odprtje s.p. na Dati je hitro in enostavno! Pokličite 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Regres 2022, koliko in do kdaj?

Nakazilo energetskih vavčerjev – za koga danes (12. aprila 2022)?

Nedolgo nazaj smo pisali, da bodo energetski vavčerji nakazani 12.4.2022. To drži, a zgolj za tiste, ki prejemajo prejemke s strani Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz). Nakazilo energetskih vavčerjev v vrednosti 150 evrov bo tako danes za tiste upravičence, ki prejemajo pokojnino oz. invalidsko nadomestilo. Tisti, ki so upravičenci za te prejemke postali letos po 1.1.2022 do dodatka oz. energetskega vavčerja ne bodo upravičeni. V sorazmernem delu ga pa bodo prejeli prejemniki delnih, družinskih ali vdovskih pokojnin. Že v petek pa je Kapitalska družba izvedla nakazilo energetskih vavčerjev oz. solidarnostnega dodatka prejemnikom poklicnih pokojnin s stalnim bivališčem v Sloveniji. In sicer tistim, katerih prejemek je bil lanskega decembra 1000 evrov ali manj.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Nakazilo energetskih vavčerjev – ostali upravičenci 14.4.2022

Ostali upravičenci pa bodo nakazilo energetskih vavčerjev prejeli v sredo, 14.4.2022. Gre za prejemnike socialnih pomoči, otroškega dodatka in varnostnega dodatka. Za nakazilo energetskih vavčerjev tem upravičencev bo poskrbelo ministrstvo za delo. Energetski vavčerji oz. solidarnostni dodatek se ne bo štel v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoč. Od dodatka se prav tako ne bo plačala dohodnina, ne bo pa niti podlaga za rubež na podlagi sklepov o izvršbi. Prav tako je potrebno še poudariti, da nihče ne bo preverjal, ali je bilo nakazilo energetskih vavčerjev dejansko porabljeno za “nakup energije”.

Računovodski servis Data ima več kot 30 let izkušenj!

Energetsko pomoč prinesel ZUOPVCE

To, da bo izvedeno nakazilo energetskih vavčerjev, je prinesel Zakon o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov. Ta med drugim predvideva pomoč tudi za podjetja. Katera podjetja so upravičena do pomoči, smo več pisali v tem članku. Preverite! Prav tako pa morajo podjetja in podjetniki oddati vlogo za energetsko pomoč. Čas je samo še do 15.4.2022!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja