Go to Top

Nakazila energetskega dodatka že v začetku novembra!

Nakazila energetskega dodatka

Nakazila energetskega dodatka bo večina upravičencev prejela že 2. novembra. Kdo bo prejel energetski dodatek? In kdaj bodo nakazila energetskega dodatka za ostale upravičence?

Odprtje podjetja – hitro in enostavno na DATA točki!

Prva nakazila energetskega dodatka že 2. novembra

Energetski dodatek je prinesel Zakon o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najranljivejše skupine prebivalstva. V sredo, 2. novembra, bodo prejemniki denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka prejeli nakazila energetskega dodatka. Te bodo sicer v različnih zneskih. Za samsko osebo bo znašal 200 evrov. Za enostarševske družine bo 200 evrov in še 118 evrov za vsakega otroka ali še 59 evrov, v kolikor je otrok vključen v skupno varstvo in vzgojo. Nakazila energetskega dodatka za dvostarševske družine bodo v znesku 314 evrov. Ta znesek bo povečan za 118 evrov za vsakega otroka ali za 59 evrov, če je otrok vključen v skupno varstvo in vzgojo. Za osebi v (zunaj)zakonski skupnosti brez otrok bo dodatek 314 evrov.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Energetski dodatek tudi za dohodkovno najšibkejše invalide

Nakazila energetskega dodatka v vrednosti 200 evrov bodo tudi za dohodkovno najšibkejše kategorije invalidov. Bodo pa ta na različne datume. Drugega novembra bodo energetski dodatke prav tako prejeli upravičenci, ki imajo pravnomočno odločbo o nezaposljivosti zaradi invalidnosti po 34. členu zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov ter so upravičeni do denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kdaj pa bodo nakazila energetskega dodatka za ostale?

Ostali upravičenci bodo nakazila energetskega dodatka prejeli na različne datume, in sicer:

  • novembra 2022 – upravičenci do nadomestila za invalidnost po zakonu o socialnem vključevanju;
  • novembra 2022 – upravičenci po zakonu o vojnih invalidih, ki prejemajo družinski dodatek kot edini prejemek;
  • decembra 2022 – upravičenci, ki so vključeni v proces zaposlitvene rehabilitacije in prejemajo prejemke od zaposlitvene rehabilitacije po 4. alineji 1. odstavka 17. člena zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov in so upravičeni do denarne socialne pomoči.

Za to, ali ste upravičeni do nakazila energetskega dodatka, lahko uporabite tudi spletni kalkulator za izračun energetskega dodatka.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja