Go to Top

Denarna socialna pomoč 2022 se je s 1. aprilom povišala!

Denarna socialna pomoč 2022 trenutno znaša 421,89 evra

Denarna socialna pomoč 2022 je s 1. aprilom nekoliko višja. Trenutno znaša 421,89 evra. Kako se je spremenil varstveni dodatek? So se spremenili tudi pogoji pridobivanja pomoči?

Informativni izračun plače

Denarna socialna pomoč 2022 je še vedno dodeljena na podlagi vloge pri krajevno pristojnem centru za socialno delo

Denarna socialna pomoč 2022 se razlikuje od izredne pomoči. Denarna socialna pomoč 2022 namenjena zadovoljevanju minimalnih življenjskih potreb. Izredna denarna socialna pomoč 2022 je namenjena kritju izrednih stroškov, ki so vezani na preživljanje in jih z lastnim dohodkom ali lastnim dohodkom družine ni mogoče pokriti. Višina denarne socialne pomoči se določi na podlagi višine minimalnih življenjskih stroškov. Varstveni dodatek pa je namenjen tistim, ki si materialne socialne varnosti ne more zagotoviti zaradi okoliščin, nad katerimi nima vpliva.

 Želite zaslužiti s hobijem?

Komu je namenjena denarna socialna pomoč 2022?

Denarna socialna pomoč 2022 je dodeljena bodisi državljanom Republike Slovenije ali tujcem, ki ima dovoljenje za stalno prebivanje in urejenim stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Lahko jo pridobi tudi oseba, ki uveljavlja dostop do nje na podlagi mednarodnih aktov, ki obvezujejo RS, ali oseba, ki ji je priznana mednarodna zaščita (oz. njen družinski član).

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi: Dodatek za delovno dobo

Denarna socialna pomoč 2022 od upravičencev zahteva izpolnjevanje določenih pogojev

Denarna socialna pomoč 2022 zahteva od upravičencev, da so ti prijavljeni v ustrezni evidenci brezposelnih oseb ali aktivnih iskalcev zaposlitve na Zavodu RS za zaposlovanje. Višina lastnega dohodka upravičencev ne presega višine minimalnega dohodka. Pogoj je, da upravičenci tudi nimajo premoženja in prihrankov, ki bi jim omogočali preživetje. Zahtevano je tudi, da si aktivno rešujejo svojo socialno problematiko.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Denarna socialna pomoč 2022 – s premenila se je dovoljena višina lastnega prihodka!

Po novem ste upravičeni do denarne socialne pomoči, če višina lastnega dohodka ne presega 421,89 evra. Cenzus za varstveni dodatek je 620,18 evrov. Znesek se uporablja za denarno pomoč s 1. aprilom. Znesek tako velja za vloge, vložene v mesecu marcu 2022. Velja tudi za pravice, ki potečejo v mesecu marcu 2022.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja