Go to Top

Izolacija zaradi covida bo financirana iz proračuna!

Izolacija zaradi covida ne bo strošek delodajalca, ampak bo iz proračuna

Izolacija zaradi covida bo financirana iz proračuna. Vlada je namreč soglašala s predlogi amandmajev k predlogu zakona o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic bolezni covid-19 na področju zdravstva. Katere spremembe so še napovedane?

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

Izolacija zaradi covida bo iz proračuna

Nedolgo nazaj smo pisali o predlogu, da bi naj bilo nadomestilo za izolacijo strošek delodajalca! A vlada je po razpravi z vsemi ključnimi deležniki upoštevala pripombe glede ureditve področja izolacij. Izolacija zaradi covida bo tako do 31.3.2023 financirana iz proračuna in ne sredstev delodajalca.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Vračilo regresa, kdaj in kako je treba regres vrniti?

Ne le izolacija zaradi covida, tudi izplačilo dodatka do konca marca

Do konca marca prihodnje leto ne bo le izolacija zaradi covida financirana s proračuna, ampak bo do takrat tudi upravičencem pripadal dodatek za delo neposredno s pacienti oz. uporabniki, ki so oboleli za covidom-19. Mimogrede, preberite tudi do kakšnih sprememb je letos prišlo glede bolniške odsotnosti.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kakšne spremembe še prinaša predlog zakona?

Poleg tega, da bo izolacija zaradi covida financirana iz proračuna, predlog zakona prinaša še nekatere spremembe oz. novosti:

  • Ustreznejša ureditev postopka za pridobitev denarne odškodnine za škodo na zdravju zaradi cepljenja proti covidu-19 in zdravljenja covida-19 (jasno določen krog upravičencev, poenostavljen postopek obravnave teh vlog);
  • Cepljenje proti sezonski gripi se od 1.9.2022 financira iz proračuna;
  • Aplikacija #Ostanizdrav financirana iz proračuna do 30.6.2023 – z možnostjo podaljšanja;
  • V ambulante za neopredeljene zavarovane osebe na podlagi sklenjenih podjemnih pogodb z zdravstvenim domom se bodo lahko vključevali tudi koncesionarji.

Amandmaji prinašajo tudi ureditev plačila izvajanja vseh zdravstvenih storitev po realizaciji brez dosedanjih omejitev, in sicer z namenom kar največje pospešitve odpravljanja oziroma zmanjševanja čakalnih dob in povečanja dostopnosti do zdravstvenih storitev za paciente.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja