Go to Top

Izdelava osebne izkaznice naj bo pravočasna

Izdelava osebne izkaznice ponekod traja deset delovnih, v Ljubljani celo 14

Izdelava osebne izkaznice je eden izmed opravkov, ki jih moramo narediti, če želimo prečkati meje držav Evropske unije. Zato je nujno pravočasno preveriti, ali vam je veljavnost osebne izkaznice ali potnega lista že potekla. Pravočasno začnite postopek izdelave osebnih dokumentov, da vas čakalne dobe na upravnih enotah ne bodo spravile v slabo voljo.

Informativni izračun plače

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Prva izdelava osebne izkaznice za otroka je običajno prav zaradi dopustovanja s starši. Poglejte, koliko časa traja v posameznih upravnih enotah, da jo dobite. Preverili smo tudi čakalne dobe za izdelavo potnega lista in vozniškega dovoljenja ter za pridobitev digitalnega potrdila  smsPASS  in SIGEN-CA.

Upravne enote vsak dan objavljajo na spletni strani Ministrstva za javno upravo čakalne dobe za pridobitev osebnih dokumentov. Podatki o čakalnih dobah so objavljeni za najbolj pogoste postopke po posameznih upravnih enotah. Na upravnih enotah se najpogosteje urejajo izdelava osebne izkaznice, potnega lista in vozniškega dovoljenja er pridobitev digitalnega potrdila smsPASS SIGEN-CA.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Izdelava osebne izkaznice v Ljubljani traja kar 14 delovnih dni

Najdaljše čakalne dobe

Upravne enote se zelo razlikujejo glede na čakalne dobe. Odvisno je tudi, kaj bi morali urejati. Pričakovano je izdelava osebne izkaznice, potnega lista in vozniškega dovoljenja najdaljša v Ljubljani, kjer boste na dokumente čakali kar 14 delovnih dni. Po več kot teden dni potrpežljivosti zahtevajo še upravne enote Lenart, Ptuj, Pesnica (na dokumente je treba čakati deset dni) in Koper. Izdelava osebne izkaznice in potnega lista se v tej obalni upravni enoti uredi v osmih dneh, za vozniško dovoljenje pa potrebuje jo javni uslužbenci delovni dan več.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Najkrajše čakalne dobe

Izdelava osebne izkaznice in drugih dokumentov traja le en dan na upravnih enotah Brežice, Logatec (le izdaja vozniškega dovoljenja traja pet delovnih dni), Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Tolmin, Trebnje, Vrhnika (za vozniško dovoljenje pa je treba čakati devet dni) in Zagorje ob Savi.

Kalkulator za obračun dnevnic 

pravno svetovanje

Prevoz na delo in povračilo stroškov po novi Uredbi

Upravne enote najhitreje izdajo digitalno potrdilo smsPASS SIGEN-CA

Za pridobitev digitalnega potrdila smsPASS SIGEN-CA večina upravnih enot nima čakalnih dob. Izjemoma si več kot en delovni dan za urejanje dostopa do digitalnega potrdila vzamejo upravne enote Ljubljana, Celje, Grosuplje in Tržič. Postopek v Ljubljani traja osem dni, v Celju šest, v Grosupljem tri, v Tržiču pa dva delovna dneva. En delovni dan je treba čakati, če spadate pod upravne enote Lenart, Pesnica, Domžale, Maribor, Jesenice, Kamnik, Piran, Postojna, Logatec, Slovenske Konjice, Tolmin in Trebnje.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dostop do digitalnega potrdila SIGEN-CA je torej hiter,  njegova uporaba pa široka. Podjetnikom je zelo olajšalo dostop, vlaganje, podpisovanje  in urejanje dokumentov v e-Davkih in pri poslovanju z drugimi javnimi institucijami. Omogoča tudi dostop do portala zVem. Zdaj lahko na njem dobijo tudi dostop do digitalnega covidnega potrdila PCT. Ta olajša prehod mej med državami. Izdelava osebne izkaznice ali potnega lista pa je kljub temu še vedno nujna za potovanje.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja