Go to Top

Delovno aktivnih oseb septembra znova rekordno!

Delovno aktivnih oseb je bilo septembra več kot 925 tisoč!

Delovno aktivnih oseb je bilo septembra 925.217. To je novo rekordno število, odkar se spremljajo podatki o delovno aktivnem prebivalstvu.

Ustanovitev podjetja

Število delovno aktivnih oseb se je znova povečalo

V primerjavi z avgustom letos se je število delovno aktivnih oseb zvišalo za 0,4%. Številka se je ustavila pri 925.217. Od teh je bilo zaposlenih oseb 826.721. Samozaposlenih pa je bilo 98.496. Od teh je bilo največ samostojnih podjetnikov posameznikov, in sicer 72.093. Število samostojnih podjetnikov se je od lanskega septembra povečalo za 4 odstotke. Če bi želeli tudi vi odpreti s.p., lahko to storite na naši DATA točki! Termin registracije podjetja lahko rezervirate preko spletnega obrazca! Lahko pa nas tudi pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Rast v večini dejavnosti

Število delovno aktivnih se je na mesečni ravni povečalo v 16 dejavnostih. V treh dejavnostih je bilo število delovno aktivnih oseb nižje, v eni (rudarstvo) pa se ni spremenilo. Podatki Sursa kažejo, da je bila najvišja rast števila delovno aktivnih oseb v izobraževanju (za 2,1 %). Najbolj pa je število delovno aktivnih oseb upadlo v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 0,1 %). Na letni je ravni pa je število delovno aktivnih onajbolj naraslo v gradbeništvu (za približno 5400) in predelovalnih dejavnostih (za približno 4600).

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Dobra osmina je tujcev

Ob tem velja omeniti, da je dobrih 13 odstotkov (124.122) delovno aktivnih oseb tujcev. Ena izmed dejavnosti, kjer je velik delež tujcev, je gradbeništvo. V tej dejavnosti je veliko število delavcev iz Bosne in Hercegovine in Kosova. Mimogrede, v kolikor bi potrebovali pomoč pri pridobivanju delovnih dovoljenj, se lahko obrnete na naš oddelek za tujce. Ne le, da pomagamo pri ustanovitvi podjetij tujcev, ampak smo vam lahko v pomoč tudi pri pridobivanju delovnih dovoljenj oz. dovoljenj za prebivanje. Če bi potrebovali naše storitve, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja