Go to Top

Delavci iz BiH – letos jih je v Slovenijo prišlo rekordno število!

Delavci iz BiH – letos izdanih več kot 16 tisoč delovnih dovoljenj

Delavci iz BiH so v letošnjem letu v rekordnem številu prišli na delo v Slovenijo. V prvih desetih mesecih je bilo izdanih več kot 16.000 delovnih dovoljenj za delo. Veste, da tudi v našem podjetju pomagamo tujcem pri pridobitvi dovoljenj za delo in bivanje? Če vas zanima več, lahko pokličete na 01/600-1530, nam pišete na data@data.si  ali pošljete sporočilo preko spletnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času ter se dogovorili za termin plačljivega svetovanja.

Informativni izračun plače

Delavci iz BiH – na Dati ponujamo tudi storitve za tujce

Še preden pogledamo, koliko delavcev iz BiH je prišlo v Slovenijo in kje so razlogi za to, vam želimo na kratko predstaviti storitve za tujce, ki jih ponujamo na Dati. Pri nas tujim fizičnim in pravnim osebam pomagamo pri ustanovitvi podjetja v Sloveniji. Svetujemo jim glede obdavčitev, delovne zakonodaje ter podjetništva. Prav tako tujcem pomagamo pri pridobivanju dovoljenj za delo in bivanje. Še obširneje lahko naše storitve spoznate v pogovoru z našo referentko za tujce Aljo Arko, ki smo ga opravili nedavno.

Ustanovite svoje podjetje!

podjetniško svetovanje

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Delavci iz BiH – letos izdanih največ dovoljenj

V prvih desetih mesecih letos je iz Bosne in Hercegovine prišlo v Slovenijo 16.198 delavcev. Ta številka presega tudi število izdanih dovoljenj leta 2018, ko je bilo izdanih največ dovoljenj za delo (za 0,66 odstotka več). V primerjavi z letom 2020 je bilo letos izdanih več kot 48,7 odstotka delovnih dovoljenj. Lani so seveda tudi številni delavci iz BiH zaradi epidemije covida-19 ostali brez dela.

Vas zanima kako odpreti d.o.o.?

Delavci iz BiH – zakaj letos toliko dovoljenj?

Vzroke za rekordno število izdanih delovnih dovoljenj je treba iskati v gospodarski rasti. Ta je bila ob začetku epidemije covida-19 ter zaustavitvi javnega življenja prekinjena. V Sloveniji imamo sicer danes 10830 manj brezposelnih kot jih je bilo na začetku epidemije. Mimogrede, pred kratkim smo pisali tudi o tem, da bodo v začetku 2022 potrebovali 33 tisoč novih delavcev!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja