Go to Top

Nove zaposlitve – v začetku 2022 bodo potrebovali 33 tisoč delavcev!

Nove zaposlitve v prvi polovici prihodnjega leta

Nove zaposlitve v prvi polovici leta 2022 predvideva najnovejša raziskava Napovednik zaposlovanja. V raziskavi je Zavod Republike Slovenije anketiral več kot 3000 delodajalcev, pri katerih je zaposlenih 352 tisoč oseb. Obeti delodajalcev so pozitivni. Napoveduje se 2,8-odstotna rast števila zaposlenih, kar bi v praksi pomenilo okrog 33 tisoč novih zaposlitev!

Informativni izračun plače

Nove zaposlitve – zakaj ne bi odprli lastnega podjetja?

Preden pogledamo, v katerih dejavnostih bo največje povpraševanje po novem kadru, vas želimo spomniti, da je ena izmed možnosti tudi odprtje lastnega podjetja! V našem podjetju DATA vam lahko pomagamo pri registraciji s.p. ali ustanovitvi d.o.o. Ob redni zaposlitvi lahko odprete tudi popoldanski s.p. Za več informacij lahko pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na elektronski naslov data@data.si ter se dogovorite za termin individualnega svetovanja z našimi podjetniškimi svetovalci!

Ustanovitev podjetja

Nove zaposlitve – najvišja rast zaposlenosti predvidena v gradbeništvu!

Najbolj pozitivne napovedi glede gibanja zaposlovanja so v gradbeništvu (9,5-odstotna rast zaposlenih), drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (5,6-odstotna rast) in gostinstvu (4,8-odstotna rast). Upad števila zaposlenih tokrat ni napovedan za nobeno izmed dejavnosti.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Nove zaposlitve – zidarji prvič najbolj iskani v državi!

Delodajalci, ki so sodelovali v anketi bodo v začetku prihodnjega leta najpogosteje iskali zidarje (napovedanih je bilo 1553 zaposlitev). V zadnjih petih letih v tej anketi zidarji še nikoli niso bili na vrhu seznama najbolj iskanih poklicev. Drugi najbolj iskan poklic po rezultatih ankete je voznik težkih tovornjakov in vlačilcev, sledijo pa proizvodni delavci, varilci in prodajalci. Veliko povpraševanja bo tudi po voznikih osebnih vozil, taksistih ter voznikih lahkih dostavnih vozil, so še pokazali rezultati Napovednika zaposlovanja.

Registrirajte s.p. pri nas!

Nove zaposlitve – vsak drug delodajalec ima težave pri iskanju ustreznega kadra

Rezultati raziskave so pokazali tudi, da je v zadnji polovici leta več kot polovica (51,2 odstotka) delodajalcev imela težave s pomanjkanjem ustreznega kadra. Dobra četrtina ni imela težav pri iskanju kadra (27,4 odstotka), slaba petina pa kadra ni iskala. O pomanjkanju kadru v 2022 smo sicer pisali v začetku meseca.

Želite ustanoviti d.o.o.?

Nove zaposlitve – slabi delovni pogoji in neustrezne veščine

Delodajalci ocenjujejo, da so glavne težave pri iskanju kadra, ker delavce odvračajo slabi delovni pogoji. Med to spada večizmensko delo, delo ob praznikih oz. vikendih, nizke plače, težko fizično delo ipd. Prav tako delodajalci opozarjajo, da nekateri kandidati nimajo delovnih izkušenj, ustrezne izobrazbe ter znanja, ki so potrebna za določene poklice.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja