Go to Top

Davčni obračun – bo rok za oddajo podaljšan?

Davčni obračun za leto 2020 morajo podjetja na zahtevo FURS-a, oddati do srede, 31. marca 2021. Bodo rok za oddajo poročil tudi letos prestavili? O tem se neuradno veliko govori, dejansko pa roki ostajajo nespremenjeni.

Informativni izračun plače

Podjetje DATA d.o.o. – računovodski servis in pravno-davčno svetovanje v enem!

Pri podjetju DATA d.o.o. se lahko pohvalimo s tem, da predstavljamo točko, ki trži storitve »vse na enem mestu«. Pri nas lahko koristite tako računovodske storitve, kot pridobite individualna strokovna svetovanja – tako iz strani izkušenih pravnih strokovnjakov, davčnih specialistov, kot tudi računovodij in strokovnjakov za delo tujcev. Imate vprašanja glede posledic vladnih ukrepov na davčni obračun za pravne osebe ali na davčni obračun samostojnih podjetnikov? Obrnite se na podjetje DATA d.o.o.!

Za ponudbo za našo storitev nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

Davčni obračun za leto 2020-  se bo rok za oddajo prestavil na maj?

Vnovično zaostrovanje situacije po regijah zaenkrat za FURS ne predstavlja razlogov za zamik oddaje zahtevanih poročil. Poleg bolj zaostrene epidemiološke situacije bi bilo potrebno upoštevati, da je tudi zahtevnost poročanja za leto 2020 večja.

V letu 2020 morajo podjetja, ko oddajajo davčni obračun za leto 2020,  upoštevati v obračunu oprostitev prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in izplačilo kriznega dodatka – za mesec marec, april in maj 2020. Za davčni obračun za leto 2020 morajo podjetja upoštevati tudi delno povračilo nekritih fiksnih stroškov ter povračilo nadomestila plač delavcev in nenazadnje tudi subvencioniranje delovnega časa zaposlenih.

Informativni izračun za normirance

Davčni obračun za leto 2020 je bolj kompleksen! V njem je potrebno upoštevati vladne ukrepe in spodbude!

Ne glede na to ali gre za s.p. ali za d.o.o. se upoštevanje ukrepov in posledic v davčnem obračunu še bolj zakomplicirajo v primeru, da ima podjetje več zaposlenih. To pomeni dodatno delo in dodatno preverjanje podatkov za računovodje podjetja.

Informativni izračun dnevnice

FURS vztraja, da je potrebno davčni obračun oddati do 31.3.2021 – vsaj na svoji spletni strani!

V kolikor preverite spletno stran FURS-a, lahko vidite, da davčni organ vztraja pri roku 31. marec za oddajo obeh obračunov v letu 2020.

Pravni nasvet

Datum oddaje obračunov za davek od dobička je bil v lanskem letu prestavljen na maj!

Se spomnite lanskega leta, ko se je bližal čas za oddajo obračunov za davek od dobička za leto 2019 in je vlada razglasila epidemijo? Takrat je FURS na svoji spletni strani objavil podaljšanje roka za predložitev davčnega obračuna akontacije DDPO in DohDej. Rok so takrat zamaknili na 31. maj 2020 – torej za dva meseca.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja