Go to Top

Čakanje na delo doma še v septembru

Ukrep, čakanje na delo doma je še zadnjič podaljšan do konca meseca septembra. Odločitev je Vlada sprejela včeraj. S tem je prisluhnila potrebam tistih, kateri še ne morejo poslovati (organizatorjem prireditev idr.).

Informativni izračun plače

Koristite ukrep čakanje na delo doma? Ne pozabite na obvezno poročanje. Potrebujete pomoč pri pripravi poročila? Pišite nam na [email protected] in povprašajte po ponudbi.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Čakanje na delo še v septembru!

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Vlada je ukrep čakanje na delo včeraj podaljšala, ker naj bi bil slednji še vedno zelo potreben. Slednje je zagotovo dobra novica za vse, ki ukrep koristite. Na Obrtni zbornici pa si prizadevajo, da bi bil ukrep podaljšan vse do konca leta 2020.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Na odločitev o podaljšanju ukrepa čakanje na delo doma do konca leta bomo morali počakati. Je pa za to verjetnost majhna, saj si na ministrstvu prizadevajo, da bi čakanje na delo nadomestil ukrep subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. Podaljšanje ukrepa še za en mesec je vlada ocenila na 16,5 milijonov evrov.

V avgustu je na čakanju 25.000 oseb

Avgusta je na čakanju na delo še 25.000 zaposlenih, kar je približno toliko kot julija. Po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje so delodajalci za ukrep čakanje na delo do vključno torka posredovali 71.842 vlog za 390.903 zaposlene.

BRUTO NETO PLAČA

Zadnja tranša povračil v višini 15,5 milijona evrov je bila izplačana 10. aprila, pred tem pa so izplačali že 243 milijonov evrov. Skupaj so tako do zdaj za tovrstno pomoč trgu dela namenili skoraj 260 milijonov.

Katero podjetje je na čakanje napotilo največ delavcev?

Zavod za zaposlovanje je objavil dve poročili:

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Iz poročil izhaja, da sta največja prejemnika novogoriški HIT in novomeški REVOZ. HIT je prejel za 3.599.345,20 evra povračil, REVOZ pa za 3.506.072,48 eur. Gre za edini podjetji, ki sta za prejeli za več kot 3.000.000 eur povračil s strani države. Obe pa delujeta v sektorjih, ki ju je koronakriza zelo prizadela.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja