Go to Top

Združeno kraljestvo je podaljšalo prehodno obdobje!

Združeno kraljestvo bo prestavilo izvajanje obveznosti uvoznikom na konec 2023!

Združeno kraljestvo je nameravalo s 1. junijem zaostriti pogoje za uvoz iz držav članic EU. Zaostreni pogoji bi nastopili predvsem pri izvajanju veterinarskega in fitosanitarnega nadzora blaga in z njim povezanih spričeval ter deklaracij glede varnosti blaga. Vse te zahteve bo Združeno kraljestvo implementiralo v veljavo nekoliko kasneje – konec leta 2023!

Ustanovitev podjetja

Združeno kraljestvo še vedno počasi izvaja vse dele »Brexit-a«

Združeno kraljestvo je po več odlogih izstopilo iz Evropske unije z 31.1.2020. Izhod iz enotnega trga in carinske unije je uradno sicer stekel 31.1.2021, a Združeno kraljestvo ni v tem času še v celoti implementiralo mejnega nadzora uvoza. Razlogi za to so se kar vrstili – COVID, inflacija, kriza povezana z življenjskimi stroški in dobavnimi verigami, vojna v Ukrajini ...

Informativni izračun plače

Katere aktivnosti bo Združeno kraljestvo uvedlo »z zamikom«?

Ukrepi, ki bi za uvoz blaga iz EU-ja v Združeno kraljestvo preiti v veljavo s 1. junijem, a ne bodo še do konca naslednjega leta so:

  • Sanitarni in fitosanitarni nadzor določenih pošiljk blaga z EU poreklom - to se bo do konca prehodnega obdobja izvajalo v namembnem kraju;
  • Vlaganje deklaracij glede varnosti;
  • Zahteve o veterinarskem ali fitosanitarnem spričevalu ter nadzor pri uvozu;
  • Prepoved in omejitev uvoza hlajenega mesa;
  • Zahteve glede predhodnih najav za rastline in rastlinske proizvode z nizkim tveganjem.

Preberite tudi - Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Pogoji in zahteve, ki veljajo že od 1. januarja, predvsem za živali, rastline in blago, ki zahteva obvezno predhodno najavo in zdravstveno ali fitosanitarno spričevalo, ostajajo še naprej v veljavi.

Kdaj bo regres za upokojence 2022? Koliko?
podjetniško svetovanje

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Združeno kraljestvo bo trenutno napovedane ukrepe do konca 2023 ponovno prevetrila!

Ob zadnjem podaljšanju v konec leta 2023,  Združeno kraljestvo celo obljubila revizijo trenutnih napovedanih ukrepov in novo elektronsko ter podatkovno podporo za lažjo tranzicijo. Med tem so novo izgrajene carinske centre v tovornih pristaniščih že označili za t.i. »bele slone«, ki naj bi brez-namembno črpali državni denar.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja