Go to Top

Zazidljive parcele – najdite si svoje novo domovanje kar na zemljevidu!

Zazidljive parcele so sedaj razvidne na spletnem zemljevidu, ki jo vodi Geodetska uprava

Zazidljive parcele predstavljajo prvi korak pri izgradnji lastne hiše ali novega poslovnega objekta. Prav primerni in tehtni izbiri zazidljive parcele je namenjena nova evidenca stavbnih zemljišč Ministrstva za okolje in prostor. Evidenca je v obliki uporabnega spletnega zemljevida. Evidenca bo tako marsikateremu olajšala izbiro in nakup nepremičnine ter celo omogočila vpogled v ureditev sosedove nepremičnine! Mimogrede, razmišljate o ustanovitvi podjetja? Zakaj tega ne storite pri nas na naši Data točki? Termin za registracijo podjetja lahko rezervirate preko spletnega obrazca! Za morebitna dodatna vprašanja pa nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Tudi znesek investicije pri gradnji objekta je odvisen od izbora zazidljive parcele in njenega stanja!

Prav primerna izbira zazidljive parcele je najpomembnejša za izbran način bivanja, prav tako kot oddaljenost od delovnega mesta, vrtcev, šol in sorodnikov. Izbor parcele ni nikoli bil lažji, saj s pomočjo spletnih orodij lahko prečešete soseščino in ugotovite skladnost izbranega zemljišča s svojimi potrebami. Izjemno hitra rast cen nepremičnin, posledično mrzlično iskanje vsakršne zazidljive parcele in vedno bolj občutna potreba po ugotovitvi razvojnega potenciala zemljišč, je pripeljala do potreb za zajem poseljenih zemljišč in ugotovitev dejanske rabe teh zemljišč.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

JUBILEJNA NAGRADA – Kdaj in koliko vam pripada?

Evidenca stavbnih zemljišč, kjer so razvidne zazidljive parcele kar v stilu Googlovega zemljevida!

Ministrstvo za okolje in prostor je do konca maja 2021 izvedlo masovni zajem poseljenih zemljišč in dejanske rabe poseljenih zemljišč. Spletna stran prostorskega informacijskega sistema (PIS) s pomočjo teh podatkov omogoča poenostavljen vpogled v obstoječa poseljena zemljišča. Prav tako olajša vpogled v zazidljive parcele in jih postopoma uvršča v ustrezne razvojne stopnje.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Ne le zazidljive parcele, kmalu tudi podatki javne cestne in železniške infrastrukture!

Pri Ministrstvu za okolje in prostor obljubljajo dopolnjevanje obstoječe spletne strani prostorskega informacijskega sistema (PIS). Zemljevid, kjer so razvidne zazidljive parcele, bodo postopoma dopolnjevali s podatki s podatki javne cestne in železniške infrastrukture. Tako se bo omenjena evidenca stavbnih zemljišč v prihodnje še redno dopolnjevala.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Podjetniki – ne pozabite tudi na pridobitev uporabnega dovoljenja za poslovni prostor in izpolnjevanje povezanih pogojev!

Evidenca bo olajšala tudi začetke tistim, ki nameravate odpreti lastno podjetje. V kolikor boste kot podjetnik opravljali dejavnost, ki ne spada med tihe dejavnosti, boste morali za dotično nepremičnino pridobiti tudi uporabno dovoljenje. Lahko pa boste morali spremeniti namembnost nepremičnine. Za takšno dovoljenje in pogoje povezanih s njim se morate obrniti na pristojno upravno enoto na območju, kjer leži nepremičnina. Tam bodo preverili ali je dejavnost, ki jo nameravate opravljati tudi skladna s prostorskim načrtom. Preverila se bo skladnost z pravili, ki urejajo varstvo in zdravje pri delu.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja