Go to Top

Vodenje knjigovodstva

Se vam vodenje knjigovodstva zdi prezahtevno? Ne razumete računovodskih izrazov? Niste prepričani, katere evidence morate sploh voditi? Enostavnega knjigovodstva se lahko priučite na naši delavnici, s tem pa prihranite denar, ki bi ga sicer namenili računovodskemu servisu.

izobraževanje

Vodenje knjigovodstva ni tako zapleteno, kot se zdi na prvi pogled.

Več informacij

Vodenje knjigovodstva izberete ob registraciji podjetja

Kot samostojni podjetnik imate ob ustanovitvi podjetja možnosti izbire voditi poslovne knjige po sistemu enostavnega knjigovodstva ali dvostavnega knjigovodstva. Lahko pa izberete tudi t. i. status normiranca.

Veste, da morajo tudi normiranci voditi določene evidence? Če poslujete oziroma nameravate poslovati na podlagi normiranih odhodkov, ne spreglejte našega seminarja Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?.

Ob začetku opravljanja dejavnosti, morate o izbranem načinu vodenja poslovnih knjig obvestiti davčni organ. To morate storiti najkasneje v osmih dneh od začetka poslovanja. Če pa se med poslovanjem odločite za morebitno spremembo, ki zadeva vodenje knjigovodstva, morate to davčnemu organu sporočiti najpozneje do 31. decembra tekočega leta za naslednje davčno leto. Sistema vodenja poslovnih knjig se namreč med letom ne more spreminjati.

Potrebujete računovodski nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Kdaj lahko izberete enostavno knjigovodstvo, natančneje razlagamo v prispevku Vodenje enostavnega knjigovodstva zmorete sami.

Poslovne knjige po načelih enostavnega knjigovodstva so:

  • knjiga prihodkov in odhodkov z vključeno ali posebej vodeno evidenco terjatev do kupcev in obveznosti do dobaviteljev,
  • knjiga ostalih terjatev,
  • knjiga ostalih obveznosti in
  • register opredmetenih osnovnih sredstev.

vodenje knjigovodstvaNa naši delavnici se boste vpisovanja v omenjene knjige naučili. Delavnica enostavnega knjigovodstva je namreč sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela, na njej pa boste pridobili zadostno znanje, s katerim se boste lahko izognili strošku računovodstva. Pri računovodskih storitvah boste tako lahko prihranili vsaj 780 evrov na leto.

Delavnice se seveda lahko udeležite tudi v primeru, če bi želeli le spoznati področje računovodstva, in posledično bolje razumeti svoje poslovanje. V tem primeru lahko vodenje knjigovodstva še vedno zaupate izkušenim računovodjem.

Prijava na izobraževanje

Vodenje knjigovodstva na Dati

Na Dati poleg enostavnega knjigovodstva za vas lahko vodimo tudi dvostavno knjigovodstvo, posebno ponudbo pa imamo tudi za normirance.

Paketna ponudba za dvostavno knjigovodstvo je oblikovana po meri podjetnikov in prilagojena njihovim potrebam. Računovodja vam bo pomagal z nasveti in s svojim znanjem hitro rešil marsikatero zagato.

Strankam Datinega računovodskega servisa pa nudimo tudi številne ugodnosti. Med drugim se lahko brezplačno udeležijo seminarjev Abeceda poslovanja in Potni nalogi.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja