Go to Top

Sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih

Agencija SPIRIT je objavila razpis za sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih v tujini. Tista podjetja, ki so se sejma že udeležila oziroma se ga bodo do konca maja, lahko pridobijo do osem tisoč evrov.

Predmet javnega razpisa so stroški, ki so nastali zaradi udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih v tujini. Kot so zapisali na SPIRIT-u, želijo podjetjem povečati možnost predstavitve izdelkov oziroma storitev mednarodni poslovni javnosti, povečati možnost poslovnega sodelovanja podjetij s tujimi partnerji in zvišati stopnjo internacionalizacije podjetij.

Z razpisom bodo podprli najmanj 50 podjetij pri njihovih individualnih predstavitvah na sejmih v tujini. Do sredstev so upravičene pravne ali fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in ki prvič vstopajo na tuji trg ali pa širijo poslovanje na tujem trgu.

Skupna višina sredstev za sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih znaša 400.000 evrov, zagotovljena pa so v Proračunu Republike Slovenije za letošnje leto.

Pri pripravi razpisne dokumentacije vam pomagamo tudi na Dati. Pomagamo vam napisati poslovni načrt in vam svetujemo pri prijavi na razpise. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530.

Upravičeni stroški za sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih v tujini

V skladu z razpisom je mednarodni sejem tisti sejem, ki:

  • je vpisan v mednarodnem registru sejmov M+A ExpoDataBase www.expodatabase.com ali v mednarodnem registru sejmov AUMA www.auma.de in
  • ima vsaj 10 odstotni delež tujih razstavljavcev med vsemi razstavljavci.

Upoštevajo se le upravičeni stroški tistih projektov, ki so bili oziroma bodo dejansko izvedeni od 1. januarja 2017 do 31. maja 2017.

Mednje sodijo:

  • stroški najema razstavnega prostora za naveden mednarodni sejem v tujini,
  • stroški postavitve in ureditve razstavnega prostora,
  • stroški tehničnih priključkov,
  • stroški upravljanja razstavnega prostora,
  • stroški sejemske opreme.

Javni razpis bo odprt do vključno 5. junija 2017. Dokumentacija razpisa za sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih je dostopna na spletni strani SPIRIT Slovenija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja