Go to Top

Unovčevanje turističnih bonov – (vsaj delno) unovčenih 90 odstotkov!

Unovčevanje turističnih bonov možno še do 30. junija letos

Unovčevanje turističnih bonov – po podatkih Fursa je turistične bone, ki so na voljo od junija 2020 vsaj delno izkoristilo 90 % upravičencev. Bone 21 pa je (vsaj delno) izkoristilo 82 % upravičencev. Če razmišljate o ustanovitvi podjetja, ste na pravem mestu! Na naši Data točki je postopek hiter, enostaven in brezplačen! Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 in na data@data.si.

Informativni izračun plače

Unovčevanje turističnih bonov – unovčenih 90 % bonov iz leta 2020

Kljub krepitvi epidemije covida-19 se je ob koncu leta 2021 in v začetku 2022 nadaljuje unovčevanje turističnih bonov (iz leta 2020) ter bonov 21. Od začetka unovčevanja bonov (iz leta 2020) jih je bilo unovčenih 1.844.806. To pomeni, da je turistični bon unovčilo 90 odstotkov upravičencev. A vsi ti še niso izkoristili celotne vrednosti svojega bona. Unovčenih jih je bilo za 260,73 milijona evrov. To je 73 odstotkov od zneska potencialno unovčenih bonov. Gre za bone iz leta 2020, ki jih je prinesel tretji protikoronski zakon. Polnoletni prebivalci s stalnim bivanjem v Sloveniji so prejeli bone v vrednosti 200 evrov, mladoletni pa v vrednosti 50 evrov. Unovčevanje turističnih bonov je možno v turističnih namestitvenih obratih za nočitev oz. za nočitev z zajtrkom.

Pri nas lahko registrirate s.p.!

davčno svetovanje

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Unovčevanje turističnih bonov – boni 21

Tudi unovčevanje bonov 21 še poteka. Gre za bone, ki na voljo prebivalcem od 16. julija lani. Unovčenih je bilo za 1,68 milijona teh bonov v vrednosti 116,4 milijona evrov. Skupna vrednost bonov 21 je okrog 187 milijonov evrov. To pomeni, da je bilo do sedaj izkoriščenih okoli 62 % njihove vrednosti. Bon 21 se lahko unovči v turističnih namestitvah, restavracijah in barih, muzejih, koncertih, knjigarnah. Prav tako se ga lahko uporabi za najem športne opreme, obiskih športnih klubov. Z bonom je možno tudi plačilo za ogled razstav ter za obiske smučarskih centrov ter zabaviščnih parkov.

Postanite stranka računovodskega servisa Data!

Unovčevanje turističnih bonov je vlada podaljšala lani decembra

Zaradi slabe epidemiološke slike in vpliva na turizem, se je vlada lani decembra odločila podaljšati veljavnost bonov do 30. junija letos. Za unovčevanje turističnih bonov imate tako še dobrih 5 mesecev časa. Če vas zanima, koliko bonov vam je še ostalo, pa se obrnite na Furs.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja