Go to Top

Teden mobilnosti, zapore cest in streznitev pred »energetsko zimo«!

Teden mobilnosti bo letos potekal od 16. do 22. septembra!

Teden mobilnosti poteka že več kot 20 let in tako opozarja na vedno bolj prisotno uporabo trajnostne mobilnosti. Promocija hoje, kolesa ali javnega prevoza – vsega kar je bolj zdravo torej. A letos kriza povezana s cenami energentov dodaja bolj resen ton in teden mobilnosti predstavlja tudi neke vrste streznitev pred »energetsko zimo«.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Teden mobilnosti je vse-evropska izkušnja

Evropski teden mobilnosti je vsakoletna iniciativa Evropske komisije za trajnostno urbano mobilnost in kot tak poteka že od leta 2002. Teden mobilnosti se letos prične 16. septembra in se zaključi na 22. september – z dnevom brez avtomobila.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Letošnji slogan za Evropski teden mobilnosti »Trajnostno povezani« namiguje na sodelovanje med ljudmi in krajih, kjer so ponujene storitve, izkušnje in doživetja. Sodelovanje na področju trajnostnih tehnologij in pristopov naj bi dvignilo zavedanje in spodbudilo spreminjanje navad v prid trajnostni in aktivni mobilnosti.

Preberite tudi – Koliko v letu 2022 znaša minimalna plača?

davčno svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Evropski teden mobilnosti in napovedana ureditev v mestih kot je Ljubljana

Teden mobilnosti je organiziran na način, ki spodbuja zamenjavo avtomobila za bolj »čista« prevozna sredstva in pešce. Tako največkrat ostane v spominu po mestnih zaporah. Svojega najljubšega štirikolesnega konjička, čeprav električnega, boste tako morali pustiti doma.

Več o zaporah mestnega prometa v Ljubljani si lahko preberete tukaj. Te bodo “akutalne” 22. septembra, ko bo t.i. dan brez avtomobila.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Evropski teden mobilnosti v Ljubljani z brezplačnimi dogodki, avtobusnim transportom ter parkiranjem!

V Ljubljani napovedujejo, da bo na dan 22. septembra uporaba mestnih avtobusov brezplačna, kot tudi parkiranje na izbranih »P+R« parkiriščih. Pestro bo tudi kar se tiče dogodkov v občini in največ teh bo namenjenih vrtčevskim otrokom ter njihovim staršem.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja