Go to Top

Subvencija za zaposlitev iz treh razpisov pri Zavodu

Subvencija za zaposlitev je na voljo od 24. aprila pri Zavodu za zaposlovanje, in sicer v okviru treh različnih razpisov! Vloge je možno oddati tudi elektronsko.

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI NA DATI

Delodajalci ali poznate vse možnosti urejanja razmerij z delavci v času koronavirusa? Iskalci zaposlitve – morebiti razmišljate o samostojni podjetniški poti ali le o registraciji popoldanskega s.p.? Svetovalci podjetja DATA d.o.o. smo pripravili BREZPLAČNE WEBINARJE. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Informativni izračun plače

Potrebujete pomoč na delovno-pravnem področju za Vaše zaposlene?

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Pri podjetju DATA d.o.o. nudimo strokovno pravno pomoč podjetnikom. Že trideset let naše podjetje nudi svetovanja in storitve podjetnikom, tako velikim kot majhnim! Pišite nam na [email protected] za Vašo ponudbo!

Kaj drugi korona paket prinaša delodajalcem?

Subvencija za zaposlitev delavca je možna iz treh različnih razpisov!

Ponovno je na razpolago subvencija za zaposlitev delavca v okviru javnih povabil Zaposli.me, Spodbude za trajno zaposlovanje mladih in Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice. Tako so ti programi ponovno na voljo za zaposlovalce tudi v letu 2020.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Subvencija za zaposlitev tudi z novostmi!

Za subvencijo po novem ni potrebna objava prostega delovnega mesta pri Zavodu za zaposlovanje pred oddajo ponudbe na javno povabilo. Novost pri programu je tudi, da je subvencija izplačana mesečno, za vsak polni koledarski mesec zaposlitve po izplačani plači za ta mesec (oz. po oddanem REK-1 obrazcu). Tudi e-Računi niso več potrebni za zahtevek za izplačilo subvencije.

Krizni dodatek za delavce, ki delajo je obvezen!

Subvencija za zaposlitev v okviru Zaposli.me 2020

Subvencija v programu Zaposli.me 2020 je namenjena zaposlovanju brezposelnih, ki so starejši od 50 let, in tistih brezposelnih, ki so stari 30 let ali več in so pri tem najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih, imajo končano največ osnovno šolo (ISCED 2),  so prejemniki denarne socialne pomoči ali pa od zaključka njihove zaposlitve v programu javnih del še ni minilo 12 mesecev.

Višina subvencije je odvisna od števila izpolnjenih kriterijev, ki jih izpolnjuje kandidat, in sega od 416 evrov do 666 evrov. Polna subvencija se dodeli samo v primeru da se kandidata zaposli polni delovni čas (40 ur na teden) za najmanj 12 mesecev. Sorazmerno nižja pa v primeru zaposlitve za krajši tedenski delovni čas (vendar ne krajši od 20 ur na teden), a zgolj v primeru zaposlitve invalidov in dolgotrajno brezposelnih (12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih).

Pravica do regresa in čakanje na delo

Subvencija za zaposlitev mladih

Javno povabilo za subvencijo v primeru zaposlitev mladih se nanaša na kandidate, ki še niso dopolnili 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Subvencija znaša 208 evra mesečno in se lahko izplačuje največ 24 mesecev. Pogoj subvencije je sklenitev delovnega razmerja za nedoločen delovni čas in za zaposlitev za polni delovni čas. Subvencija je na razpolago tudi s krajšim tedenskim delovnim časom, vendar ne krajšim od 20 ur, in le v primeru zaposlitve invalida.

Kaj drugi korona paket prinaša samozaposlenim?

Spodbuda kot subvencija tudi za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice 2020

Udeleženci praktičnega usposabljanja iz programa Učne delavnice lahko do 30. 6. 2020 kandidirajo za spodbude za zaposlitev. Subvencija znaša 740 evrov in se izplača 6-krat za najmanj 6-mesečno zaposlitev osebe za polni delovni čas. Tudi ob primeru ohranitve ali podaljšanja delovnega razmerja neprekinjeno še za nadaljnjih 6 mesecev, prejme zaposlovalec dodatnih 6 mesečnih subvencij v enakem znesku. Skupaj torej 12 mesečnih subvencij po 740 evrov

Izplačujete minimalno plačo? Preverite izračune Mega zakona!

Komu je subvencija za zaposlitev na voljo?

Subvencije so na razpolago le za zaposlovalce, pravne ali fizične osebe, ki so vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije (PRS), ter imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali samozaposlene.

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja