Go to Top

Strog nadzor nad izpolnjevanjem pogoja PCT pred in med prazniki!

Strog nadzor pri preverjanju pogoja PCT

Strog nadzor nad PCT-pogojem inšpektorji napovedujejo tudi pred in med prihajajočimi prazniki. Ugotovitve sicer kažejo, da je nepravilnosti pri izpolnjevanju pogoja PCT čedalje manj.

Informativni izračun plače

Strog nadzor – bi želeli ustanoviti svoje podjetje?

Mogoče razmišljate, da bi stopili na svojo podjetniško pot? Pri tem vam lahko v našem podjetju DATA pomagamo. Smo podjetje z več kot 30-letnimi izkušnjami, ki na enem mestu nudimo vse informacije in znanja, ki jih potrebujete za zagon ter samo poslovanje podjetja. Naše računovodske storitve podpirajo pravni, podjetniški in davčni svetovalci. Organiziramo tudi številna izobraževanja, ki vam pridejo prav pred, med in po registraciji podjetja! Če vas zanima katera od naših storitev, nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter dobili boste več informacij!

Ustanovite svoje podjetje!

Strog nadzor – Furs angažiral večino nadzornikov

Iz Fursa so sporočili, da so za preverjanje spoštovanja ukrepov za zamejevanje širjenja koronavirusa angažirali večino nadzornikov. Ob inšpektorjih izpolnjevanje in spoštovanje pogoja PCT tako preverjajo tudi uslužbenci mobilnih enot. Ostale nadzore zato izvajajo le v nujnih primerih.

Želite ustanoviti d.o.o.?

pravno svetovanje

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Strog nadzor – opravljenih 3773 nadzorov

Furs je od 15. novembra do 9. decembra opravil 3773 nadzorov. To v povprečju pomeni nekaj več kot 150 nadzorov na dan. Preverili so izpolnjevanje pogoja PCT za več kot 18000 oseb. Največ nepravilnosti je bilo ugotovljenih prav pri izpolnjevanju PCT pogoja – tu so ugotovili 471 nepravilnosti. 73 nepravilnosti je bilo glede nošenja mask, 12 glede opravljanja dejavnosti gostinstva, 5 pa nepravilnosti pa je bilo glede razkužil. V tem obdobju so izdali tudi 10 plačilnih nalogov, ki so skupaj znašali 32.000 evrov. Prav tako so izrekli 550 opozoril – največ pri gostincih (392) in trgovcih (56), nekaj pa tudi na bencinskih servisih in vulkanizerjih.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Strog nadzor – število kršitev se znižuje

Strog nadzor inšpektorjev se kaže tudi v manjšem številu kršitev, ki jih ugotovijo z nadzori. V zadnjem tednu je delež znašal 12 %, pred tem pa je bil okrog 20 %. Nadzori v prejšnjih tednih so običajno pokazali le manjše nepravilnosti. V večini primerih gre za nedosledno preverjanje osebnih dokumentov za izpolnjevanje pogoja PCT. V prihodnjih dneh oz. tednih inšpektorji pričakujejo več ljudi v trgovinah. Zaradi tega bodo še povečali število nadzorov ter skušali zagotoviti čim bolj varno okolje. Cilj nadzorov je zagotoviti spoštovanje pogoja PCT pri strankah in pri ponudnikih. Iz Fursa so še sporočili, da želijo z nadzori doseči to, da se pogoj PCT preverja povsod.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja