Go to Top

Novosti pri pogoju PCT – pogostejše samotestiranje za necepljene!

Novosti pri pogoju PCT – možno tudi delno zaprtje države?

Novosti pri pogoju PCT – pogostejše samotestiranje za opravljanje dela in šolarje. Če se bo epidemiološka slika poslabšala, je možno tudi (delno) zaprtje države!

Informativni izračun plače

Novosti pri pogoju PCT – delavci se bodo testirali na 48 ur

Za opravljanje dela se bodo morali necepljeni delavci testirati na vsakih 48 ur. To bodo sicer lahko opravili sami – se pravi s samotestiranjem. Mimogrede, veste, da hitri antigenski test ni boniteta in ga mora plačati delodajalec? V bolnišnicah in socialnovarstvenih zavodih bo prav tako obvezno testiranje za vse uporabnike in zaposlene. S tem želijo preprečiti izbruhe okužb znotraj teh ustanov.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja? Obrnite se nas!

Novosti pri pogoju PCT – šolarji se bodo testirali dvakrat tedensko

Pogosteje se bodo testirali tudi necepljeni šolarji. Samotestiranje bodo prostovoljno opravljali dvakrat tedensko. Učenci, dijaki in študenti se bodo prostovoljno testirali v ponedeljek in sredo. Testi za samotestiranje za šolarje ter testi v zdravstvenih in socialnih zavodih bodo plačani iz proračuna. Ostali testi bodo še naprej plačljivi. Samotestiranje bo potrebno tudi za sodelovanje v športnih programih in rekreativnih ter obšolskih dejavnostih.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

pravno svetovanje

Veste, kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo? Prijavite se na naš seminar!

Zaščitne maske tudi v primeru izpolnjenega PC-pogoja

Spremembe bodo tudi pri uporabi zaščitnih mask. Te bodo obvezne v vseh dejavnostih in pri nudenju storitev, kjer prihaja do medosebnega stika. In sicer tudi ob izpolnjevanju PC-pogoja (se pravi pogoj prebolelih in cepljenih). To bo veljalo tudi v zdravstvu, izobraževanju in socialnem varstvu.

Uporabite naš kalkulator za izračun avtorske in podjemne pogodbe ter za občasno delo!

Novosti pri pogoju PCT  – omenja se celo delno zaprtje države!

Številke okuženih s koronavirusom so iz dneva v dan slabše. Predvčeraj je bilo potrjenih 3166 pri opravljenih 8308 PCR-testiranjih. Po podatkih vlade je v bolnišnici že več kot 500 bolnikov. Kar še posebej skrbi pa je zasedenost postelj na intenzivni negi. Ta se bliža številki 140. Če bo na intenzivnih oddelkih zasedenih med 160 in 180 postelj, bo minister za zdravje vladi predlagal delno zaprtje države.

Potrebujete računovodski servis? Izberite našega!

Kdaj bodo novosti začele veljati?

Spremembe odloka bodo začele veljati s 1. novembrom. Za ta datum so se odločili, da se omogoči čas za nabavo dodatnih testov, ki jih za testiranje potrebujejo v različnih dejavnostih.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja