Go to Top

Menjava pnevmatik – zimske menjujejo letne! 15. november pred vrati!

Menjava pnevmatik – opraviti jo je treba do najkasneje do 15. novembra

Menjava pnevmatik je zakonsko predpisana v Zakonu o pravilih cestnega prometa. V tem zakonu je določeno, da morajo med 15. novembrom in 15. marcem ter v zimskih razmerah izven tega obdobja motorna in priklopna vozila imeti zimsko opremo.

Informativni izračun plače

Menjava pnevmatik – opravijo jo vulkanizerji

Pri izbiri zimskih gum, ki jo boste imeli na avtomobilih, vam pomagajo vulkanizerji. Glede zimskih gum je namreč potrebno upoštevati razmere in dejavnike, v katerih se vozite ali se boste vozili. Vulkanizerji se ukvarjajo z nameščanjem, popravili, predelavo in prodajo pnevmatik ter jim je to področje mala malica.

Želite ustanoviti podjetje? Ste na pravem mestu!

Menjava pnevmatik – bi tudi vi opravljali vulkanizersko dejavnost?

Avtomehaniki, ki že imajo delavnico in podjetje, v primeru, da nimajo registrirane dejavnosti vulkanizerstvo, to lahko doregistrirajo.

Če tudi vi razmišljate o vulkanizerstvu kot novi podjetniški ideji, lahko to registrirate pri nas. Na DATA točki lahko registrirate podjetje ter dejavnost vulkanizerstvo. Ob registraciji podjetja se izbere dejavnost vulkanizerstvo (šifra 45.200). Pred opravljanjem te dejavnosti je potrebno pridobiti tudi obrtno dovoljenje. Pogoj za pridobitev je ustrezna izobrazba. V primeru vulkanizerstva zadostuje nacionalna poklicna kvalifikacija. Če imate še dodatna vprašanja, se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce. Za termin lahko pokličite na telefonsko številko 01-600/1530 ali pa nam pišite na elektronski naslov data@data.si

Bi ob rednem delu radi še dodatno zaslužili? Odprite popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Menjava pnevmatik – kaj je potrebno?

Ste tudi vi med tistimi, ki odlašate do zadnjega ali ste menjavo pnevmatik že uredili? 15. november je datum, ko so zimske gume obvezne! Med 15. novembrom in 15. marcem je namreč zimska oprema obvezna za motorna in  priklopna vozila. Pod ustrezno zimsko opremo se štejejo zimske gume s profilom najmanj 3 mm oz. letne gume s profilom 3 mm skupaj z verigami. Letne gume s profilom 3 mm se lahko uporabljajo zgolj v priobalnem pasu.

Vse, kar morate vedeti, če želite registrirati normirani s.p.

Menjava pnevmatik – kazni

Če z 15. novembrom ne boste imeli ustrezne zimske opreme, ki je opisana zgoraj, vas lahko doleti globa v višini 40 evrov. V primeru, da zaradi tega onemogočate promet pa bo kazen lahko celo 500 evrov. Prav tako pa tudi boste dobili še pet kazenskih točk. Za pravne osebe so kazni še višje – globe doletijo tako voznika kot odgovorno osebo. Ne pozabite, z decembrom bodo na voljo tudi elektronske vinjete!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja