Go to Top

Ste vedeli? Ekipa izurjenih svetovalcev vam poišče top kadre

Iskanje top kadrov za delo v marsikaterem podjetju predstavlja dolgotrajen in pogosto drag postopek. Ob velikem številu prejetih prijav se podjetja srečujejo tudi s problemom preverjanja kandidatove sposobnosti, motiviranosti za delo, osebnostnih lastnosti in seveda napovedi, ali bo bodoči sodelavec uspešen pri delu.

Sandi Meke: Od dobrega izbora novega sodelavca je lahko odvisen razvoj podjetjaPosredovanje brezposelnih oseb na razpisana prosta delovna mesta je ena izmed osnovnih in najpomembnejših dejavnosti Zavoda RS za zaposlovanje. Zavod je zato na večjih uradih za delo v Sloveniji organiziral pisarne za delodajalce, v katerih vam svetujejo in pomagajo poiskati najboljšo rešitev za zaposlitev novega sodelavca.

Pogovarjali smo se s svetovalcem z Zavoda za zaposlovanje Sandijem Meketom, ki nam je predstavil delo svoje ekipe svetovalcev, ki pomagajo delodajalcem najti kader, ki ga iščejo. Gre za posebno ekipo svetovalcev, ki dela samo z delodajalci. Njihova naloga ni samo ta, da objavljajo prosta delovna mesta, temveč delodajalcem v bazi brezposelnih poiščejo nekaj kandidatov, ki najbolj izpolnjujejo želena merila.

Na katerem oddelku delate?

Delam v pisarni za delodajalce Urada za delo Ljubljana. Ekipa je sestavljena iz desetih svetovalcev, ki so posebej izurjeni za selekcijske postopke. Poleg svetovalcev imamo v svojih krogih tudi pravnika, ki pomaga delodajalcem lažje izpeljati postopke zaposlovanja. Od dobrega izbora novega sodelavca ali sodelavke je lahko odvisen uspešen razvoj podjetja. Zato imamo v naši ekipi tudi psihologinjo, ki skrbi, da smo pri selekciji pozorni tudi na motiviranost, osebnostne lastnosti in interese iskalcev zaposlitve.

Kaj zagotavljate delodajalcem?

Delodajalcem zagotavljamo pomoč pri objavi prostega delovnega mesta in strokovnem izboru primernih in motiviranih kandidatov. Nudimo tudi prostor za izvedbo razgovorov s kandidati. Delodajalce informiramo o aktualnih spodbudah za zaposlovanje in za usposabljanje novih sodelavcev ter jim nudimo pomoč pri izpolnjevanju vlog in obrazcev, povezanih s storitvami Zavoda. V sodelovanju z delodajalci in njihovimi združenji lahko tudi kreiramo nove programe usposabljanj in izobraževanj brezposelnih. Prav tako skrbimo, da so delodajalci informirani o zakonskih obveznostih delodajalca pri zaposlitvi novega sodelavca. S pomočjo delodajalcev organiziramo tudi skupinske predstavitve prostih delovnih mest, na katere povabimo kandidate, ki so motivirani za takojšnjo zaposlitev, in imajo ustrezna znanja in veščine, potrebne za opravljanje nalog na delovnem mestu. Prav tako organiziramo zaposlitvene sejme, na katerih se iskalcem zaposlitve predstavijo delodajalci iste panoge. Na sejmu za delodajalce organiziramo tudi takojšnje, kratke  razgovore s kandidati, ki jim lajšajo nadaljnji postopek izbire novih sodelavcev.

Po katerih kadrih delodajalci najbolj povprašujejo?

Zagotovo so še vedno med najbolj iskanimi varilci in ostali delavci v gradbeništvu, komercialni zastopniki za prodajo, vozniki tovornih vozil v mednarodnem prometu, natakarji, kuharji. Veliko je povpraševanja tudi po vrhunskih strokovnjakih, npr. s področja zdravstva in IT-ja.

Kako lahko podjetniki stopijo v stik z vami?

Dosegljivi smo  prek več kanalov; lahko nas pokličejo po telefonu, nam pošljejo  elektronsko pošto ali pa nas kontaktirajo preko portala za delodajalce.

Več informacij najdete na spletni strani Zavoda www.ess.gov.si ali na brezplačni telefonski številki 080 20 55 Kontaktnega centra ZRSZ, kjer vas bodo v času uradnih ur usmerili na najbližjo pisarno za delodajalce.

Preverite še ostale razpise Zavoda za zaposlovanje:

Javno povabilo: “Usposabljanje na delovnem mestu 2015″

Delodajalci, zaposlite mladega diplomanta in prejmite 6.000 € spodbude!

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja