Go to Top

Spremembe pri karanteni – nič več deset dni!

Spremembe pri karanteni – kaj se bo spremenilo?

Spremembe pri karanteni – od ponedeljka naprej bodo veljale nove izjeme, ki jim ob visokorizičnem stiku ne bo treba v karanteno. Katere so? Prav tako se bo skrajšal čas karantene! Za koliko?

Informativni izračun plače

Spremembe pri karanteni – kako dobro poznate Dato?

Preden pogledamo, kakšne spremembe pri karanteni nas vse čakajo, bomo samo v nekaj stavkih predstavili naše podjetje. Že več kot 30 let pomagamo vsem, ki želijo stopiti ali pa so že na podjetniški poti. Na naši Data točki lahko ustanovite s.p. ali d.o.o. Pri tem so vam v pomoč naši podjetniški, pravni in davčni svetovalci. Prav tako pa storitve nudi naš odličen računovodski servis. V kolikor potrebujete katero izmed naših storitev in bi želeli več informacij nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Spremembe pri karanteni – kaj je sploh visokorizičen stik?

Pred kratkim smo pisali, da je bil ukrep karantene podaljšan do 31.3.2022. Sedaj pa je vlada določila nove izjeme, ki jim ob visokorizičnem stiku ne bo potrebno v karanteno. Kaj pa sploh je visokorizičen stik? Za takšen stik se štejejo osebe, ki bivajo v skupnem gospodinjstvu z bolnikom z covid-19 ali pa so se z bolnikom zadrževale na razdalji 2 metrov več kot 15 minut. Prav tako se za visokorizičen stik štejejo fizični stiki kot so na primer rokovanje, objemanje, uporaba skupnih prostorov ipd. Kot takšen stik je opredeljeno tudi bivanje v zaprtem prostoru več kot 15 minut (pisarne, čakalnice, skupna malica …) in potovanje v prevoznem sredstvu na razdalji manj kot dva metra.

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Spremembe pri karanteni – tri izjeme

Komu več ne bo treba v karanteno?

  • Cepljenim s poživitvenim odmerkom cepiva Pfizer ali Moderna (to je sicer že veljalo);
  • tistim, ki so zboleli za covidom-19 pred manj kot 45 dnevi – potrebujejo dokazilo o pozitivnem PCR-testu, ki je starejši kot deset dni in manj kot 45 dni;
  • tistim, ki so bili polno cepljeni (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac Biotech, Sinopharm, Bharat Biotech, Sputnik, Janssen) in so covid-19 pred ali po tem preboleli – to dokazujejo s pozitivnim PCR-testom.

Postanite stranka računovodskega servisa DATA!

Spremembe pri karanteni – skrajšanje na sedem dni!

Te spremembe bodo začeli veljati s ponedeljkom, 10.1.2022. Prav tako pa se bo od takrat tudi skrajšala dolžina karantene na domu v primeru visokorizičnega stika. Ta se bo z desetih dni takrat skrajšala na sedem dni. Še več informacij dobite na Nijz.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja